Oana Pellea și Filarmonica Olteniei, la Târgu-Jiu

oana-pellea

Primăria municipiului Târgu-Jiu și reprezentanții Centrului „Constantin Brâncuși” organizează în luna februarie o serie de evenimente culturale, pentru a marca împlinirea a 140 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi.

 

Pe data de 19 februarie, de Ziua Națională a lui Brâncuși, municipiul Târgu-Jiu va fi capitala culturală a României sau, cel puțin, așa își doresc autoritățile din județ. 19 februarie a fost declarată zi de sărbătoare naţională, potrivit unui act normativ intrat în vigoare în luna noiembrie 2015. În această zi se va sărbători anual ziua naşterii sculptorului Constantin Brâncuşi. La Târgu-Jiu, cu această ocazie vor fi organizate o serie de evenimente. Unul dintre cele mai importante momente va fi spectacolul „Brâncuşi şi bucuria muzicii”, la care au fost invitați să participe artiștii populari Gheorghe Zamfir şi Dumitru Fărcaş. Potrivit lui Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, un alt moment artistic important va fi Gala „Brâncuşi”, la care invitaţi speciali vor fi Filarmonica Oltenia Craiova şi Oana Pellea. „Pe 19 februarie, municipiul Târgu-Jiu va fi capitala culturală a României și pregătim o serie întreagă de manifestări culturale cu această ocazie. Vom avea expoziții, simpozioane și discuții legate de viitorul Ansamblului Monumental Constantin Brâncuși. Marile personalități care au marcat evoluția culturii, civilizației, precum este Constantin Brâncuși, merită și trebuie să fie continuu în atenția noastră. Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, dar și ambasadorul României la UNESCO, Adrian Cioroianu sunt așteptați la Târgu-Jiu pentru a participa la manifestarea „Colocviile Brâncuşi” eveniment organizat de Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi”. Va mai avea loc și vernisajul Expoziţiei de sculptură a artistului plastic Maxim Dumitraş care va avea loc la Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu” din Târgu-Jiu”, a spus Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu.

loading...
Loading...

Citește și

Petrecerea prețurilor tăiate la Shopping City Târgu Jiu

Târgu Jiu 16 ianuarie 2020 – Shopping City Târgu Jiu deschide sezonul reducerilor cu un …

Un comentariu

  1. Frumos era să o anunțați și pe doamna Oana Pellea că are program. Nu de alta, dar dumneaei a scris pe Facebook că nu știe de acest eveniment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.