sâmbătă , 22 septembrie 2018 - 8:06

Obiectele din casă cu cele mai multe bacterii


Locurile umede sunt perfecte pentru creșterea și răspândirea bacteriilor, astfel încât anumite lucruri, cum sunt bureții de baie sau de vase și periuțele de dinți, trebuie înlocuite frecvent.

Anumite bacterii au capacitatea de a ataca corpul și de a provoca daune grave prin dezvoltarea bolilor. Acest grup se numește agenți patogeni biologici, iar cel mai rău lucru este faptul că aceste organisme microscopice pot trăi în locuri la care nu te-ai fi gândit niciodată.

Iată care sunt:

Bureți și lavete
Credem că buretele este curat. Totuși, un burete umed este mediul ideal pentru dezvoltarea microorganismelor. Studiile arată că acești agenți patogeni pot trăi până la două săptămâni într-un burete. De aceea este important să storci întodeauna apa din ele. Apa rămasă în burete permite reproducerea bacteriilor și a altor agenți patogeni. Este recomandat ca aceste produse să fie înlocuite frecvent.

Tocătoarele
Pe tocătoare (lemn sau plastic) tăiem carnea, legumele, fructele. Dar acestea sunt locul ideal pentru dezvoltarea microbilor foarte periculoși. Atunci când apa și detergentul folosite pentru spălat ajung pe tocător, se creează un loc propice pentru incubarea tuturor tipurilor de microorganisme. Prin urmare, doar apa și detergentul nu sunt suficiente. Este recomandat să fie dezinfectate continuu cu oțet.

Clanța și mânerele
Deschidem fereastra și întoarcem mânerul, dar nu ne dăm seama de pericolul la care ne expunem. Vorbim despre lucrurile pe care le folosim în fiecare zi și, totuși, uităm să le curățăm. Cel mai îngrijorător lucru este că propriile noastre mâini se transformă în purtători de tot felul de bacterii, atât inofensive, cât și purtătoare de boli, care trăiesc pe clanțe și mânere. Curăță-le în mod regulat.

Periuța de dinți
Acest instrument de îngrijire personală este umed în mod constant. În cazul în care apa rămâne pe el, este posibil să existe și agenți patogeni. Cu toate acestea, apa este doar una dintre numeroasele surse de bacterii. Gura și mâinile sunt conducătorii principali a milioane de microorganisme care ajung să trăiască în periuța de dinți. Ține periuța uscată și dezinfectează totul în baie.

Jucăriile pentru copii
Majoritatea părinților îi învață pe cei mici să își păstreze jucăriile în coșuri sau în cutii, însă puțini înțeleg importanța dezinfectării lor mult mai des. Copilașii se joacă cu acele jucării, apoi intră în contact cu microbii și bacteriile. Plus că le dau pe jos, după care le bagă în gură. Este important să le speli sau să le dezinfectezi frecvent.

sursa: clickpentrufemei.ro

loading...
Loading...

Citește și

Utilizări spectaculoase: ce nu ştiai că poţi face cu vodca

Chiar dacă mulţi dintre noi consumă vodcă ocazional, trebuie să ştii că această băutură are …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.