Ochișor nu s-a prezentat încă la post la Târgu-Jiu! Detașata din fruntea DADR Gorj are o gripă complicată


Începând din 4 februarie 2019, șefa Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Giurgiu, Petra Ochișor, a fost detașată pentru șase luni, director al DADR Gorj, urmare a anchetării lui Dan Tănăsescu de către procurorii DNA pentru luare de mită. Dacă la Giurgiu în locul lui Ochișor a fost numit Stelea Coșoi, la Gorj situația este încă în pom, deoarece Ochișor nu a venit la post, motivând și în prezent că suferă încă de gripă, aceasta fiind în concediu medical. Ochișor este cercetată de ANI pentru conflict de interese, deoarece în 2017 le-ar fi acordat rudelor directe ajutoare de minimis pentru tomate în valoare de 40.000 de lei. Mama directoarei este una dintre beneficiarele ajutorului pe tomate.

Postul de director al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Gorj era vacant, la momentul detașării lui Ochișor, deoarece, la sfârşitul anului trecut, fostul director a fost prins în flagrant de către procurorii DNA în timp ce primea o mită de 2000 de lei, pentru a facilita unui agricultor acordarea unei subvenţii prin programul de susţinere a cultivării tomatelor în spaţii protejate. Dan Tănăsescu este încă sub control judiciar, el intrând în concediu de odihnă.

Ochișor, în schimb, a intrat în 4 februarie în concediu medical, motivând că suferă de gripă. Nu ar fi exclus ca Ochișor să fi apelat la acest tertip pentru a scăpa de postul din Gorj, aceasta fiind nemulțumită că la patru luni după scandalul public în care a fost implicată la Giurgiu, ministrul Petre Daea a ales să o pedepsească acum, detașând-o tocmai la Gorj.
Cert este că, în urmă cu patru luni, reprezentanţii Direcţiei Generale de Control, Antifraudă şi Inspecţii din cadrul Ministerului Agriculturii au descins la Giurgiu pentru a verifica mai multe aspecte cu semne de întrebare din activitatea de director a acesteia, lucru precizat de presa locală din Giurgiu.
,,Verificările s-au derulat atunci în urma unei sesizări venite de la cel mai important sindicat al agricultorilor, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Agricultură, Alimentaţie, Tutun, Domenii şi Servicii Conexe Agrostar, care semnala faptul că, în anul 2017, când Petra Ochişor era director executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Giurgiu, a semnat şi acordat ajutoare de minimis, în cadrul programului naţional de susţinere a producţiei de tomate, pentru rudele directe, ceea ce poate constitui un posibil conflict de interese. Beneficiari au fost Bojocea Maria, mama directorului, care apare în centralizatorul de plăţi pentru anul 2017, alături de Bojocea Marin şi BojoceaŞtefan, rude de gradul II cu Petra Ochişor”, anunța giurgiupesurse.ro.

Plimbată de Daea

Până în septembrie 2018, Ochișor a fost detașată în fruntea DADR Argeș, apoi a muncit în Ministerul Agriculturii 60 de zile, apoi în DADR Sibiu unde i-a luat locul directorului ieșit la pensie, au urmat alte patru luni de detaşare în Ministerul Agriculturii, ca şef Serviciu Management şi abia apoi înapoi director al Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Giurgiu. În octombrie apărea scandalul cu ajutorul de minimis acordat propriilor rude, iar în februarie iar detașare, de data asta la Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce posturi și-au REZERVAT secretarii de stat gorjeni! Cine rămâne ȘOMER și cine încasează o pensie de 14.000 de lei, lunar!

Gorjenii din Guvernul Dăncilă, cu o singură excepție, nu rămân șomeri, însă pe posturile rezervate, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: