Oengistul Marius Daea, finanțat de „Rețeaua Soros” pentru a denigra jurnaliștii gorjeni, a luat cu două mâini de la CEO și de la instituții publice din județ

daea11

Sub masca unui așa numit „Raport de monitorizare mass-media și clientelismul în mass media locală din Gorj”, plătit de unul din ONG-urile finanțate de magnatul american de origine maghiară, George Soros, fundației „Eurolife”, care aparține unui fost jurnalist, au fost lansate în spațiul public, în ultimele zile, acuze cu privire la aservirea politică a mai multor jurnaliști gorjeni și a presei locale susținută financiar din bani publici.
Promotorul acțiunii de decredibilizare a mass-mediei locale este nimeni altul decât Marius Daea, care, prin firma și asociația sa, a încasat, doar de la CE Oltenia, 73.550 de lei, plus alte zeci de mii de lei de la Consiliul Județean Gorj, fost deținător al unei garsoniere ANL și aflat în slujba partidului lui Dan Voiculescu, în vremea cât a condus stația locală Tg-Jiu a televiziunii Antena1.

Asociația ”Eurolife”, plasată într-un sistem de parteneriat lângă ONG-urile susținute financiar de miliardarul Soros, și devenită peste noapte ”societatea civilă” din Gorj, a primit, recent, finanțare de la Expert Forum (EFOR) pentru un proiect denumit ”Raport de monitorizare mass-media și clientelismul în mass media locală din Gorj”, parte dintr-un grant de aproximativ 548.000 de euro, lansat în urmă cu trei ani pentru șase țări din Sud-Estul Europei.

facsimil-112

Deși printre obiectivele proiectului se regăsesc chestiuni legate de protecția jurnaliștilor în fața unor influențe politice, pentru cei 2.500 de euro pe care-i încasează Daea prin asociația sa, acesta și colaboratorii săi îi denigrează pe cei care activează în mass-media din Gorj. Două așa zise articole au apărut pe site-ul proiectului, în care 22 de foști sau actuali jurnaliști sunt acuzați de clientelism politic pentru că au primit locuințe ANL, iar alții, de la un cotidian și o televiziune locală, sunt plasați în sfera de influență a unui fost politician.

Cine este Marius Daea

Biografia lui Marius Daea, raportată strict la ce clamează el, în prezent, cu trimitere la integritatea jurnaliștilor gorjeni, se rezumă la cei șase ani (2004-2010) cât a condus, din postura de director, Sucursala Tg-Jiu a Antena 1. Practic, Daea era director formal al televiziunii locale, în acea perioadă politica editorială era dictată de liderii organizației județene a Partidului Umanist din România, devenit, ulterior, Partidul Conservator (PC), iar orice schimbare cu privire la postul TV era anunțată în conferințele de presă ale partidului.

decl-daea

În acea perioadă, Daea era președintele organizației Turceni a PC, postură din care a candidat, fără succes, la primăria orașului, mulțumindu-se, în final, cu un loc de consilier local.
În paralel cu activitatea de ”manager” al postului local de televiziune, de politician și ales local, Marius Daea deținea, prin firma Media Daea Com SRL, un bar în orașul Turceni.

Bani de la CEO și CJ

După ce și-a pierdut fotoliul de director de televiziune și pe cel de consilier local, Daea a intrat într-un con de umbră din care a ieșit, brusc, în iulie 2012, când firma sa, care deținea bodega ”Chic” din Turceni, s-a lipit la un contract de 7.250 de lei cu CEO, pentru furnizarea de ”mape documente”.
Din acel moment, Daea a revenit la încasare, de data asta la compania energetică, de unde, prin intermediul Asociației ”Eurolife”, a primit șapte sponsorizări, în perioada 20 decembrie 2012 – 24 octombrie 2014, care însumează 21.300 de lei. Problema este că o parte din bani, mai exact, 13.300 de lei, nu au fost declarați la Finanțe, pentru că moralistul Daea a uitat să declare activitatea ONG-ului său pentru anul 2014.

facs-bani-ceo
CLICK PE POZĂ PENTRU A O MĂRI

Acel an a fost extrem de prolific și pentru societatea Media Daea Com SRL când, de la afaceri cu ”baruri și alte activități de servire a băuturilor” și cu pierderi în ultimii ani, a fost preferată de CEO, cu care a încheiat un contract de colaborare pentru realizarea publicației oficiale a companiei. Contravaloarea contractului ”servicii de tipărire și distribuire newsletter intern, format A3, 12 pagini”, a fost decontată de firma lui Daea pe 31 decembrie 2014 și s-a ridicat la 45.000 de lei. Este singurul an când societatea a derulat o afacere profitabilă, dovadă stau cifrele anului trecut, când firma a revenit pe pierderi, așa cum a fost și înainte de colaborarea cu CEO.
De-a lungul timpului, firma Media Daea Com SRL a derulat contracte pentru publicitatea unor proiecte ale Consiliului Județean Gorj, însumând câteva zeci de mii de lei.

soros

Expert Forum este o organizație condusă de Sorin Ioniță, finanţată, printre altii, și de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, fosta Fundație Soros în Romania. Toate ONG-urile finanțate de magnatul Soroș poartă sigla fundației mamă, din SUA, Open Society Foundations.

expert-forum


loading…loading...
Loading...

Citește și

Descoperire terifiantă în curtea unui fost parlamentar de Gorj

Polițiștii din Târgu-Jiu au făcut o descoperire macabră, miercuri dimineața, în curtea unei case de …

4 comentarii

  1. Ooooo!!!! Acum v-ati trezit si voi ca „Dinu Paturica” de Turceni este un oportunist???? Un semidoct mercantil este cea mai buna definitie pentru dnul Daea. Si asa cum il defineste si numele, o face si deaea pe ONGistul grijului. O lipitoare pe care trebuie sa ai grija sa nu calci. Nu de alta da nu trebuie sa te murdaresti nici pe pantofi de un asemenea caracter ptr ca se ia.

  2. Un jegos si un spagar!

  3. Vai ce m-am speriat… citisem Onanistul Marius Daea…

  4. Marius Daeea,un rahatel de Turceni. Daca calci pe el se sparge si puteeee,lumeee. In ultimul timp alearga dupa mici ciubucuri sa poata cumpara si el un hamburgher la foamea care o are.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: