sâmbătă , 19 octombrie 2019 - 0:07

Oferte speciale la mieii de Paște cumpărați de pe internet

miei-paste-1

Ca în fiecare an, gorjenii își pot cumpăra mielul de Paște direct de pe internet. Anunțurile de pe site-urile de profil abundă în oferte, crescătorii promițând brâznă și lapte ca bonus celor care cumpără un miel întreg. 15 lei costă kg de carne de miel în viu și 20 lei – gata tranșat. Prețurile sunt mai mici în această perioadă, fiind posibil ca ele să crească cu câteva zile înainte de Paște.

Ciobanii și crescătorii de ovine și caprine au început de câteva zile să posteze pe internet anunțuri legate de vânzarea mieilor și iezilor pentru masa de Paște. Astfel, prețul cărnii de miel este mai ieftină cu 5 lei față de prețul care se vehiculează că se va vinde mielul în Târgul Litovoi. Anul trecut, carnea de miel s-a vândut la 25 lei/kg, crescătorii spunând că vor menține același preț și anul acesta. Pe internet, ciobanii dornici să vândă cât mai mulți miei au scăzut prețul. Unii dintre crescătorii de ovine spun că oferă transport gratuit pentru cumpărătorii din municipiu sau din localitățile învecinate locului unde se află stânele. Unii crescători spun că transportă mieii oriunde în Oltenia: „Vând miel de rasă rusă! Calitate superioară cu doar 16 lei/kg. Preţ negociabil şi transport gratuit în sudul ţării”. Ba mai mult, alții oferă și câte un bonus la cumpărarea unui miel întreg: „Vând miei cea mai bună calitate de rasă Patagoneză. 15 lei/ kg pentru cei vii şi 20 lei/ kg pentru cei deja tranşaţi. Transport gratuit în ţară. Preţ negociabil. Mieii sunt sănătoşi şi dacă faceţi vânzare bună, dăm şi 2 litri de lapte şi 1 kg de brânză bună de oaie incluse în preţ”, anunță un târgujian, crescător de mioare. „Vând miei de Paşte de tăiat la preţul pieţei uşor negociabil, livrare când doreşte clientul”, este un alt anunț. Și iezii au fost scoși la vânzare pe internet, ei fiind mai ieftini. Un ied de aproximativ 10 kg se vinde la 100 lei. Carnea de ied este preferată de o parte a gorjenilor, care spun că este mai sănătoasă. Ciobanii sunt dispuşi să negocieze, mai ales în cazul în care cumpărătorii nu se vor înghesui în târgurile de profil.

Mieii gorjenești, la export

Ciobanii gorjeni care au turme de mii de oi preferă să exporte mieii, pentru că profitul este sigur. Astfel, mieii de pe meleagurile noastre ajung pe masa francezilor, italienilor, grecilor sau arabilor. „Sunt crescători care preferă exportul, se vând chiar 20.000 sau 30.000 de miei în străinătate. Străinii caută berbecuți. Am exportat către Turcia, Grecia, Italia, țările arabe. Noi spunem că este mai bine ca cetățenii să cumpere miei din locuri autorizate sanitar veterinar, piețe, târguri, să fie siguri că mieii sau iezii sunt sănătoși. Cam 10.000 de miei vor fi sacrificați de Paște, s-a cam păstrat în fiecare an numărul”, a spus Ion Iliuță, șeful DSV Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

38 de ani de la revolta anticomunistă a minerilor din Motru! Primarul marchează momentul SEC, intenționează să schimbe denumirea Parcului Central

„Ceauşescu, PCR, pâinea noastră unde e?“, asta au strigat minerii din Motru în octombrie 1981, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: