OFICIAL: Boala care a OMORÂT aproape 2.200 de gorjeni, într-un singur an!!!


Situație de-a dreptul îngrijorătoare în județul Gorj: deși mortalitatea a scăzut, anul trecut, în comparație cu 2017, potrivit unor informații oficiale, afecțiunile aparatului circulator au determinat cele mai multe decese, 2.167.
Tumorile au reprezentat, în continuare, a doua cauză din care 643 de gorjeni și-au pierdut viața. Îngrijorător este faptul că, la finele lunii septembrie a anului trecut, numărul bolnavilor de cancer rămaşi în evidenţă este în creștere față de sfârșitul anului anterior. Trebuie menționat și că, în 2018, a crescut numărul deceselor în urma accidentelor de circulație.

Conform unui raport al Direcției de Sănătate Publică, în Gorj, în anul precedent, în perioada ianuarie-noiembrie, decesele generale au scăzut faţă de aceeași perioadă din 2017, de la 3518 la 3388. ”Se remarcă în continuare, în anul 2018, o mortalitate mai mare în mediul rural (2242 de decese) decât în urban (1146 de decese). In mediul urban mortalitatea este în scădere față de anul anterior, iar cea din mediul rural este de asemenea în scădere, fenomen ce se poate datora migrației populației tinere către zonele urbane ale județului și ale țării, în căutare de locuri de muncă”, se menționează în documentul citat.
Mortalitatea prin bolile aparatului circulator rămâne, în continuare, principala cauză de deces, cu un procent de 62.8% din totalul deceselor în judetul Gorj, numărul fiind totuși în scădere față de aceeași perioadă a anului 2017, cu 65 de cazuri. Anul trecut, 2.167 de gorjeni au murit, din cauza unor afecțiuni ale aparatului circulator.
Potrivit raportului întocmit de inspectorii de sănătate publică, numărul cazurilor de deces din cauza unor tumori a scăzut, anul trecut, cu 37 de cazuri, față de 2017, însă reprezintă, în continuare, a doua cauză de deces a gorjenilor, cu un procent de 18.6%. Mai exact, 643 de persoane și-au pierdut viața din cauza unor tumori, în 2018.
Decesele prin boli ale aparatului digestiv rămân o importantă cauză de deces în judetul nostru, astfel, în anul 2018 numărul gorjenilor decedați din cauza unor astfel de afecțiuni a fost de 203, în scădere faţă de anul 2017 cu 19 de cazuri.
Câteva boli au avut o incidență mai mare în anul precedent, conform documentului elaborat de DSP. ”Urmează, în creștere faţă de anul anterior, decese prin boli ale aparatului respirator, cu 21 decese, decese prin boli endocrine, de nutriție și metabolism, cu 10 decese, şi boli infecţioase şi parazitare, în crestere cu 10 decese. A crescut numărul de decese, în anul 2018, faţă de anul 2017, și în cazul accidentelor, cu 21 decese”, se arată în raport.
În judetul Gorj, în primele nouă luni ale anului trecut, s-au înregistrat 152 de cazuri noi de tuberculoză.
O situație îngrijorătoare o reprezintă numărul îmbolnăvirilor de cancer, în creștere cu 427 de cazuri, înregistrate la finele lunii septembrie, comparativ cu perioada similară din anul anterior. În judetul Gorj sunt în evidenţă 8.322 de persoane bolnave de diverse forme de cancer.
În continuă creștere, pe diverse forme clinice de boală, este și numărul bolnavilor de diabet zaharat, potrivit unei analize a datelor primite de DSP de la cabinetul de nutriție și boli metabolice, fiind înregistrate 1070 de cazuri noi.

loading...
Loading...

Citește și

Fiul unui miner de la Cariera Peșteana, operat pentru a doua oară! ARE NEVOIE DE AJUTOR!

Tânărul Cristian Ovidiu Marcu, în vârstă de 25 de ani, va suferi o a doua …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: