Oile crescute eco pe halda de steril de la Cariera Roșiuța


Ciobanul din Miculești care și-a încropit în această primăvară o stână pe halda de steril de pe Dealul Bujorăscu, teren ce aparține Carierei Roșiuța, și astfel Complexului Energetic Oltenia, și-a crescut oile nestingherit de autorități ori de reprezentanții unității miniere. Este uimitor cum crescătorul de animale a reușit să fenteze vigilența proprietarilor când omul își plimbă ovinele printre utilajele miniere și de-a lungul drumului național, în zonă nefinalizându-se încă lucrările de ecologizare ale terenului.

În această primăvară, Gorj-Domino demonstra cu fotografii că pe halda de steril de la Roșiuța i s-a permis unui cioban din Gorj să-și facă o fermă de ovine. În mod suprinzător, în următoarele luni, ciobanul nu a fost alungat din zona aparținând CE Oltenia și nici nu a fost luat la întrebări, dovadă că ieri acesta trecea nestingherit, și la vedere, spre stâna încropită la mică distanță de drumul național.
Stâna s-a realizat, culmea, la 200 de metri de DN67, drum care face legătura între municipiul Târgu-Jiu și municipiul Motru, pe Dealul Bujorăscu, într-o zonă în care compania trebuie să realizeze împăduriri și lucrări de redare a terenului în circuitul agricol. De altfel, fără frică de paznici, poliție ori inspectori, ciobanul își vede zilnic liniștit de treabă și își crește, la umbra arborilor CEO, pe lângă ovine, și patru măgari. Coșmelia ciobanului, împrejmuită cu un gard de lemn, nu arată, din drum, că ar îndeplini cerințele UE, dar ce contează, spun localnicii, atâta timp cât noile produse ale companiei energetice suplinesc lipsurile șefilor mineritului din Motru, care, în loc să producă lignit, gestionează producția de lapte, brânză și carne de oaie din patrimoniul CEO.

loading...
Loading...

Citește și

„Generalul Izmană” Oprea, chef cu lăutari la Peștișani. Primarul Pigui și vicele Morega i-au ținut isonul!

Fostul ministru al Afacerilor Interne şi al Apărării, Gabriel Oprea, a făcut figurație electorală prin …

6 comentarii

 1. “ …la UMBRA ARBORILOR CEO” 😜😜😜😜! “ …Fara frica de poliție sau INSPECTORI( ȘCOLARI???😜😜😜😜😜😜)! Bai , Matei! Daca ai fi mers la scoala frecvent, ori ai fost doar puțin atent prin clasa a-VI-a, la ora de biologie ai fi aflat de metoda ecologică de refacere a solului prin metoda de TARLIRE( marș la DEX, nu-mi pierd timpul cu explicații pentru prosti) ! Existenta unei turme pe un sol degradat, este benefică pentru sol si mediu! Cât de prost poți fi bai, Matei( alias iondeionanavasileevaioniulicaprostulredactieigorjanulipseetc-va știți voi si noi😜) ! Dar daca stana ar avea 3 posturi de paza, sa luați si voi bonurile de masa restante de 30 de luni???😜😜 Sau daca avea paza firma voastră, nu calcă picior de oaie sau măgar….niște jegosi de 2 bani!! Ziar si ziaristi!! Hai gorjene, prostul cu scosul Castanelor, zii ca am băut gaz…. am văzut ca alta nu știi…!!! Gorjeeeeeeni! Emigrați!

  • Logica fara fisura stimata doamna,dar pascutul ovinelor pe haldele din Gorj ,are un scop mult mai nobil … in urma cu foarte multi ani ,la un simpozion despre lignit,sefii de atunci ai mineritului au fost invitati de catre Niels Bohr si Enrico Fermi[si ei participanti] , la o bere….savantii le-au propus oficialilor un studiu cuantic asupra ovinelor si caprinelor care pasc pe aceste halde,studiu care sa reliefeze reducerea decalajului de inteligenta intre cioban si oaie ,intre oaie si managementul public si privat scolit prin universitati de partid….savantii au murit ,tarziu, dupa cateva generatii de oi cresute si hranite pe halda” ofsetul” a fost declarat egal cu zero,inteligenta oii crescand, datorita supraaglomerarii cu bozoni a neuronului din dotarea genetica a animalului….secretul ar consta,conform savantilor de la CERN ,in vegetatia de pe halda, care ar avea continut mare de azbest ,aluminiu,cupru,silicati,fier,elemente provenite din deseurile plantate cu multa grija in curu’ haldelor de steril…

  • Prezent madama Ielena , iertare , pana am bagat gastele la cotet , pana am dat fan la oi a cam trecut timpul dar acum , la 11 .30 trecute fix m am prezentat la datorie . Eu nu spun ca ai baut gaz , eu doar te intreb .

 2. Stimată doamnă, stimate domn! Sunt unul dintre cei ce citesc cu mare placere comentariile domniilor voastre, cu ultimul dumneavoastra punct de vedere neputând fi de acord, eu având cu totul alta parere, sperând să nu mi-o luati in nume de rau! Și sa-mi ziceți că am băut spirt 😁! Asta doar pentru faptul că gazul lampant nu se mai comercializează! Scurt istoric al faptelor: 14.05 2018 , Domino titreza” ….CEO produce brânză nu cărbune, uiu-iuuuu, tra-la-la, refren! Adicătelea, trecuse Paștele, miel și la frigiderul lor? Nu! Brânză la butoi ? Nu! Păi bine bai ciobane prost si nerecunoscator? Am mai scris noi ceva 4 luni? Nuuuuu! Și tu, ce-i crezut ca te-am uitat? Trecu și Sfânta Maria, noi ne batem joc de pălărie și tu ( plus ” șefii haldei”) , te-ai nineaca pe umbra , iarba, ramul, raul….CEO! Și să nu uit… ce firma are contract de pază la Rosiuta??? …Eeee , să nu ne ‘ nervam mai tare!
  Elena, Enceladus, facem un pariu ca în apropierea de 25 Decembrie, vine și sezonul 3 , episodul 4… Ciobanu, nu fi mă cutra! Mai pune o felie!

  • Daca domnia voastra nu este de acord cu punctul meu de vedere ,eu va dau dreptate…cele afirmate de dvs. sunt adevarate,fiind prevazute in urmatoarea etapa a experimentului cuantic….este normal ca produsele obtinute de la un animal a carui inteligenta crescuse ca urmare a hranirii sale pe halda, sa fie incercate pe voluntari proveniti din cadrul firmei proprietare……dupa cateva zeci de butoaie consumate,savantii in mecanica cuantica si zootehnie n-au observat vreo ameliorare a nivelului de inteligenta a voluntarilor,dimpotriva, foarte probabil ca ei sa treaca la consumul branzei de capra…capra oricum este mai desteapta decat oaia,fara sa pasca pe halda….Caprele care s-au hranit pe halda, au avut suferinte minore,suportand mici dereglari ale ciclului menstrual ,de vina fiind,conform savantilor, prezenta peste limita a CO2 in atmosfera ….masculii caprini[tzapii] au avut si ei de suferit,suportand o stare de depresie,uneori majora ,vina apartinand atat cresterii pretului la certificatele de CO2 cat si zgomotului produs de instalatiile de desulfurare….

 3. la noi nu poate face omul nimic,fiindca tot se gasesc niste ametiti sa conteste.ce ai ziaristule cu un om care produce?iarba aia o are ceo in gestiune?dupa parerea ta ar trebui sa stam ca prostii,sau ca ziaristii si sa frecam menta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: