OMV Petrom, investiție de 800 de milioane de lei în Gorj

Hurezani

OMV Petrom va construi, în județul Gorj, o stație de prelucrare a gazelor. Investiția valorează 800 de milioane de lei. Mai exact, instalația va fi construită la Hurezani și tot pe acolo va trece și conducta de gaze care va lega Bulgaria de Ungaria.

Se preconizează ca investiția să fie finalizată în 2018. În momentul de față, OMV Petrom caută un constructor pentru această instalație. Județul Gorj asigură aproximativ 40% din producția OMV Petrom, investițiile companiei în Gorj ajungând la peste 1,3 miliarde de lei, fiind amplasate 21 de sonde noi, iar instalațiile vechi fiind modernizate. Când sunt scoase din pământ, gazele conțin printre altele vapori de apă și alte substanțe care trebuie eliminate până să ajungă la consumatorii finali. O astfel de stație de purificare vrea să construiască OMV Petrom în comuna Hurezani. Zăcămintele care vor fi procesate la Hurezani vor fi extrase din zăcământul Totea. De asemenea, Transgaz a primit 800 de milioane de lei, de la Comisia Europeană, pentru a construi un gazoduct care să lege Bulgaria de Ungaria. Conducta va pleca din Giurgiu și se va termina în Arad, trecând și prin Hurezani.

loading...
Loading...

Citește și

Avem un stadion! Ce facem cu el? Arena sportivă de 30 de milioane de euro, din centrul municipiului Tg-Jiu, E PUSTIE! Propunerea ȘOC a Clubului Pandurii către primărie!

Stadionul din Tg-Jiu, care a costat aproape 30 de milioane de euro, este pustiu, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: