duminică , 15 decembrie 2019 - 20:15

ONG-uri din Gorj vor atenție sporită privind introducerea educaţiei sexuale în şcoli

elevi

Două ONG-uri din Gorj alături de alte zeci de astfel de asociații din ţară au lansat un apel de urgenţă către Ministerul Sănătăţii, care trebuie să fie atent când vine vorba de introducerea educaţiei sexuale în şcoli. Ministerul Sănătăţii le-a răspuns că apreciază implicarea societăţii civile în asigurarea accesului copiilor la informaţii privind educaţie sexuală, mai ales în contextul actual în care România are una din cele mai crescute rate a natalităţii din Europa în rândul fetelor cu vârsta sub 15 ani.

Asociația Provita Gorj și ASCOR Târgu-Jiu se numără printre semnatarele comunicatului trimis Ministerului Educației. ONG-urile consideră că un rol important în asigurarea unei educaţii sexuale a copiilor îl au şi părinţii acestora care pot veni în susţinerea asigurării unei bune educaţii a copiilor în acest sens. ONG-uri religioase susţin că „părinţii sunt cei mai buni educatori ai copiilor în materie de viaţă intimă şi de familie”. „Considerăm că pentru a susţine realizarea în mod concret a introducerii în curricula şcolară a educaţiei sexuale că disciplina obligatorie şi elaborarea unui plan strategic pentru educaţie sexuală în şcoli, trebuie să se asigure cadru legal în acest sens prin colaborarea interministerială Ministerul Sănătăţii – Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Nu este o opțiune acționarea sub imperiul flash-mob-urilor, raiduri de tip comunist, dar mai rafinate, pentru impunerea colectivizării conștiințelor. Flash-mob-urile și indecenta agresivă nu țin loc de studii temeinice, după cum niciodată promisiunile ideologice nu au putut suplini rezultatele practice. Comunismul a propus raiul social și a încercat să-l realizeze prin egalitarismul proprietății; ideologia gender de factură comunistă promite raiul social și crede că îl va realiza prin egalitarismul sexual, în care totul este legitim câtă vreme este consimțit. În fața cererii imperative a semnatarilor Apelului de a introduce ‘acum’ și în mod obligatoriu educația sexuală în forma dorită de ei, vă solicităm să tratați cu discernământul necesar problema atât de delicată a educației copiilor cu privire la sexualitate”, se arată în comunicatul trimis către Ministrul Educației.

Ministerul Sănătăţii susţine introducerea educaţiei sexuale în şcoli

Ministerul Sănătăţii susţine că introducerea educaţiei sexuale în şcoli este o măsură obligatorie şi oportună pentru dezvoltarea sănătoasă a generaţiilor viitoare. În acest sens, Ministerul Sănătăţii va organiza întâlniri de lucru cu reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice în vederea stabilirii unei strategii pe termen lung pentru asigurarea educaţiei pentru sănătate ca şi o componentă importantă a sănătăţii publice.

loading...
Loading...

Citește și

Universitatea ”Constantin Brâncuși” Tg-Jiu și-a consolidat poziția în plan internațional!

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a derulat începând cu 13 iunie 2019 și până la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: