sâmbătă , 18 ianuarie 2020 - 16:46

Ospățurile continuă la Primăria Bumbești-Pițic! Primarul Michy a avut poftă de ciorbă și pește prăjit. Meniul, pregătit de femeia de serviciu


Michy Nioață, primarul comunei Bumbești-Pițic, își va afla, în următoarele săptămâni, sentința în dosarul de corupție în care e judecat pentru fraudarea bugetului Uniunii Europene, însă fără nicio jenă față de cetățenii din comună, continuă să-i pună pe angajații instituției să gătească într-o cameră din spatele primăriei, unde-și ia masa împreună cu cei din grupul său de apropiați.
În primăvara acestui an, Nioață și funcționarii primăriei au devenit ”vedete naționale”, după ce un cetățean i-a filmat în timp ce găteau un tocan la ceaun și au ajuns pe toate posturile de televiziune, la finele săptămânii primarul a avut poftă de ciorbă și pește prăjit, așa că femeia de serviciu a intrat în rolul de bucătăreasă pentru a pregăti bucatele necesare ospățului.

Ouă, brânză, ceapă, verdețuri, o farfurie cu pește și câteva pungi cu mălai pentru mămăligă erau așezate pe una din mesele aflate în încăperea din spatele Primăriei Bumbești-Pițic, vineri, 8 noiembrie a.c., de Sfinții Mihail și Gavril. Pe aragaz fierbea deja o oală cu ciorbă, iar femeia de serviciu, bucătăreasă de ocazie, încă mai curăța pește, semn că urma încă un chiolhan în sediul instituției. De altfel, n-ar fi primul, doar se cunoaște faptul că Michy Nioață e pofticios, iar în primăvară i-a pus pe funcționară să gătească un tocan de oaie, pe prirostrii chiar în spatele instituției.

De data asta, primarele a poftit la ciorbă și pește prăjit cu mămăliguță. Întreaga pregăteală a fost descoperită de viceprimarul Irina Cojocaru care a posta imaginile pe Facebook, laolată cu reproșurile la adresa primarului Nioață și cu privire la femeia de serviciu prea ocupată cu bucătăreala și mai puțin cu slujba pentru care e plătită.
”… m-am dus întâmplător în camera din spate și am constatat că iar a fost pusă în funcțiune “cantina” primăriei. Imaginile pe care le postez spun totul. Vreau să fiu bine înțeleasă, sunt de acord ca angajații să servească masa, și am avut inițiativa să le amenajez un spațiu curat în acest sens(curățenie care n-a ținut prea mult) însă, nu sunt de acord să se gătească mâncarea la primărie. Consider aceasta o lipsă de respect din partea unor angajați pe care eu i-am respectat. Femeia de serviciu are un salariu (1800 lei net) și în primărie curățenia lasă de dorit, șoarecii mișună peste tot, în stația de autobuz sunt gunoaie neadunate(sunt adunate când se strâng prea multe de alti angajati), nu am văzut ca WC –ul să fi fost curățit măcar cu apă,în curtea din spate nu este ordine și curățenie, iar serviciul ei constă în a găti ciorbă, a prăji pește și a mânca. Cu toate acestea, vina cea mare nu este a ei ci a d-lui primar care tolerează și,mai mult de atât, este de acord cu acest mod de lucru defectuos în primărie, care nu se rezumă doar la femeia de serviciu. Am avut o discuție cu dumnealui vizavi de acest subiect și mi-a spus enervat că deocamdată el e primar și el decide. Văd angajați (majoritatea)care nu sunt mulțumiți de cum își petrec timpul la serviciu pentru că trebuie să se rețină de frica mea, că îi avertizez continuu și nu tolerez neregulile la locul de muncă. Comportamentul lor mă face uneori să cred că dacă nu aș mai fi eu, în primărie ar fi un huzur continuu, și totul pleacă de la modul în care primarul își exercită atribuțiile de conducător al unității, și care tolerează aceste derapaje”, a scris Irina Cojocaru.

Sentința

Din câte se poate observa, primarul Michy Nioață nu prea are emoții cu privire la sentința pe care judecătorii Tribunalului Gorj urmează să o dea în săptămânile următoare, în procesul de corupție în care acesta a fost trimis în judecată în urmă cu doi ani. Procesul e aproape de final, iar la finele lunii trecute, judecătorii au solicitat fișele de cazier ale inculpaților, următorul termen fiind fixat pe 28 noiembrie a.c..
Primarul comunei Bumbeşti Piţic, Michy Nioaţă, a fost trimis ]n judecată împreună cu fiica sa, Alina Adnana Mariana Doboş şi doi funcţionari de la Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Gorj de către procurorii anticorupţie.
Cei patru sunt acuzaţi că au fraudat fondurile europene pentru realizarea unei ferme, prejudiciul fiind de 40.000 de euro. Animalele erau doar pe hârtie, pentru că, în realitate, acestea erau împrumutate de la diferite persoane din comună pentru a le arăta reprezentanţilor instituţiilor statului. Valeriu Gogelescu şi Monica Zdrăilă, doi funcţionari ai Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Gorj, au fost şi ei trimişi în judecată de DNA.

loading...
Loading...

Citește și

IN-CRE-DI-BIL! Fiul patronului cofetăriei din Tg-Jiu unde a fost filmat un șobolan pe perete, numit șef la Protecția Consumatorului Gorj!

Comisarul Constantin Milosteanu, fiul acționarului majoritar al Societății de Alimentație Publică Cofetării Patiserii VENUS SA, …

Un comentariu

  1. Jos haita roșie!

    Cu indivizi limitați, așa cum este acest politruc roși, bunăstarea cetățenilor se va lăsa așteptată multă vreme. Totuși, ilegalitățile, în complicitate cu primarul, îi aduc acestuia voturile și perpetuarea nesimțirii la locul de muncă. De ce nu există angajamente pentru fondurile europene? de ce nu se dezvoltă comunitatea? de ce nu există investitori? Pentru că șeful găștii doarme pe el, lipsit de orice performanță intelectuală, dar fiind cocoloșit de către organele corupte ale statului, influențate de conducerile roșii ale tuturor instituțiilor, înroșite mizewrabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.