Păcăliți prin sms de către reprezentanți falși ai ANAF

finante

Zeci de cazuri în care contribuabili din întreaga țară au fost păcăliți printr-un sms, de către falși reprezentanți ai ANAF, au fost înregistrate în ultima perioadă. Mai exact, este vorba despre un sms prin care mai multe persoane au fost sfătuite să apeleze un anumit număr de telefon în vederea obținerii unei reduceri a datoriilor sau evitării executării silite.

Agenția Națională de Administrare Fiscală(ANAF) a emis un comunicat de presă prin care îi informează pe contribuabili cu privire la falșii reprezentanți ANAF din partea cărora sunt trimise sms-uri cu promisiunea reducerii anumitor datorii și îi sfătuiește pe aceștia să se adreseze organelor fiscale în cazul în care primesc astfel de sms-uri. „Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii asupra unei posibile fraude care se analizează zilele acestea. Persoane fizice recepționează pe telefoane sms-uri în care sunt informaţi că au datorii către ANAF, care este cuantumul acestora și sunt sfătuiți să apeleze un număr de telefon în vederea obținerii unei reduceri sau evitării executării silite. Agenția Națională de Administrare Fiscală atenționează contribuabilii că aceste sms-uri nu sunt transmise de organele fiscale și să nu dea curs solicitărilor din acestea”, se arată într-un comunicat al ANAF.

În Gorj nu s-a înregistrat încă niciun astfel de caz

Potrivit reprezentanților Administrației Județene a Finanțelor Publice Gorj, la nivelul județului nu a fost încă înregistrat niciun astfel de caz, dar nu este exclus ca pe viitor să se înregistreze. ,,La nivel de țară, este vorba despre câteva zeci de astfel de cazuri. Din datele pe care le avem în acest moment, la nivelul județului Gorj nu avem încă nicio plângere în acest sens. Nu ar fi exclus ca pe viitor să vină la noi persoane care să spună că au primit acest sms”, a spus Gabriela Nălbitoru, șef compartiment comunicare și servicii interne în cadrul AJFP.

loading...
Loading...

Citește și

Președintele CJ Gorj: „ZERO este cifra proiectelor personale realizate de domnul Romanescu”

Cosmin Popescu iese la atac și spune că primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu nu …

Un comentariu

  1. Prin prezenta va informam ca figurati in baza de date ANAF cu restante in cuantum de 178 lei aferente anului 2013. Daca achitati suma in termen de 15 zile de la primirea notificarii atunci nu vor fi calculate penalitati de intarziere. Altfel, vom fi obligati sa aplicam penalitati si sa trecem la executarea silita. Informatii suplimentare non stop la nr. 0760321122. 0767281547 nr de la care am pprimit mesajul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.