Pact între sindicate şi administraţia CEO pentru cota de cărbune – Angajaţii de la Motru îşi pot compensa datoriile la UAATA

carbune-la-termo-

Liderii sindicatelor „Univers” au încheiat ieri o înţelegere cu administraţia CEO privind acordarea cotei de cărbune salariaţilor companiei. Organizaţiile sindicale au insistat privind cota de combustibil şi astfel, această facilitate este din nou valabilă. Semnatarii protocolului din partea sindicală au fost prim-vicepreşedintele FNSE „Univers”, Ion Ruşeţ, vicepreşedinţii federaţiei, lideri ai SMER.

caldaruse-cu-ruset

Sindicatele au încheiat protocolul ieri, obţinând la negocieri şi posibilitatea pentru angajaţii din cadrul CEO care au o altă sursă de încălzire decât cea pe cărbune, şi anume, să poată beneficia de o altă formă de compensare, inclusiv bani.

Discuţii şi pentru acordarea unor prime

De asemenea, a fost parafată şi o altă măsură socială care îi priveşte pe angajaţii companiei cu datorii la UAATA Motru. Astfel, aceştia îşi pot compensa datoriile cu o cantitate de cărbune: „Au fost multe discuţii privind cota de cărbune, după cum bine se ştie. Iată că liderii „Univers” au reobţinut pentru salariaţii lor cota de cărbune care se poate acorda în natură, fie sub o altă formă, inclusiv bani. Salariaţii CEO care au alte surse de încălzire pot să fie compensaţi, însensul primirii inclusiv a unei sume de bani. În cazul acestora, problema se va rezolva în octoimbrie pe baza unei cereri. Cei care au nevoie de cota de cărbune în natură, o vor putea lua şi mâine. Vor fi ajutaţi de asemenea şi angajaţii din Motru cu datorii la UAATA şi la asociaţiile de proprietari, în sensul că vor putea compensa datoriile – cu cărbune la nivelul unui preţ pe tonă egal cu preţul mediul de producţie la nivelul CEO, în limita a 10 tone”, a declarat avocatul organizaţiilor sindicale „Univers”, Gheorghe Pecingină. Acesta a mai făcut cunoscut şi faptul că în octombrie se va stabili modalitatea şi cuantumul primei de Crăciun, decizie stabilită ieri de sindicate şi administraţia companiei.

loading...
Loading...

Citește și

Fiul unui miner de la Cariera Peșteana, operat pentru a doua oară! ARE NEVOIE DE AJUTOR!

Tânărul Cristian Ovidiu Marcu, în vârstă de 25 de ani, va suferi o a doua …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: