miercuri , 16 octombrie 2019 - 11:15

Pandurii are bani să-şi stingă litigiile de la FIFA, însă asta nu o scapă de penalizare


30 mai, ora 24:00, este termenul limită dat de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal pentru ca Panduri Târgu Jiu să îşi rezolve litigiile cu Nikola Vasiljevic şi Gordan Bunoza pentru a anula aplicarea sancţiunii solicitate de FIFA. Cazul clubului gorjean, unul asemănător cu cel al Rapidului din 2016, în litigiul rezolvat ”miraculos” cu Rhema Obed, este însă mai complicat decât se aşteptau conducătorii echipei oltene.

Faptul că vor vira banii restanţi către cei doi jucători nu opreşte penalizarea de nouă puncte, care automat i-ar aduce echipei retrogradarea. Pandurii trebuie să îi convingă pe Vasiljevic şi Bunoza să facă adrese prin care să spună că nu mai cer depunctarea echipei. Lucru care îi contrariază.

”Un singur lucru nu reuşim. Problema este că putem să achităm suma, dar să rămânem şi cu banii plătiţi şi cu punctele luate, fiindcă au băgat şi au stipulat acolo în hotărâre că trebuie să vină de la FIFA şi cereri de la jucători că nu mai cer depunctarea echipei dacă au primit banii. Păi dacă ai primit banii şi pentru asta m-ai sancţionat, de ce îmi trebuie mie şi voiţa lui? Şi atunci intervin fel de fel de telefoane către jucători, să nu semneze.

Degeaba achităm acum salariile restante către cei doi, aşa cum au hotărât comisiile de la FIFA, dacă nu avem şi acordul lor că renunţă la cererea de depunctare a echipei. De miercuri am început discuţiile, dar timpul e prea scurt. Pe Bunoza l-am găsit în Coreea de Sud şi i-a spus administratorului special, la telefon, că este de acord să retragă solicitarea de depunctate şi ar fi făcut adresa către FIFA şi către Federaţia Română de Fotbal. Imediat, la vreo oră, sună avocatul lui că nu este de acord.

Banii îi avem. Am făcut rost de la persoane care au încredere că o să îi înapoiem până pe 15 octombrie. Astăzi, Adunarea Creditorilor aprobă împrumutul. Fiind în insolvenţă, a trebuit să dureze cinci zile şi convocarea Adunării Creditorilor. Dar astăzi aprobă împrumutul de la persoane fizice”, spune, pentru ProSport, Marin Condescu, principalul creditor al clubului Pandurii Târgu Jiu şi fost preşedinte.

”Problema e că nu pierd numai ei. Pierd toţi jucătorii înscrişi la masa credală. Nu există colegialitatea”

Datoria de apromixativ 80 de mii de euro pe care Pandurii o avea faţă de jucătorii Nikola Vasiljevic şi Gordan Bunoza s-a transformat acum în 110 mii de euro, cu tot cu penalităţi, cu majorări sau cu amenda aplicată de FIFA în franci elveţieni. Aceasta trebuie achitată până până joi noapte, altfel echipa va fi penalizată cu nouă puncte: şase din litigiul cu Vasiljevic şi trei din cel cu Bunoza.

Timpul limită presează conducătorii clubului din Liga 2. ”Trebuie să rezolvăm cu acea adresă pe care trebuie să o trimită, în care să spună că renunţă la depunctare dacă primesc banii. Atât trebuie să scrie: renunţăm la cererea noastră de a depuncta echipa dacă primim banii în contul, până la date de”, spune fostul preşedinte al clubului Pandurii, care nu înţelege de ce jucătorii şi apropiaţii acestora n-ar dori să facă această cerere, fiindcă altfel toţi ar avea de pierdut.

”Plata am face-o în orice moment. Şi acum, ne-am duce la bancă şi am depune banii. Dar îi plătim degeaba. Nu avem acordul jucătorilor că renunţă la cerea de depunctare. Pe mine mă miră, pentru că şi ei sunt jucători. Ei fac o prostie. Să spunem că retrogradăm, nu ne mai revenim, suntem în faliment. Ei au încă 60-70 de mii de euro la masa credată. Îi pierd şi pe ăia. Deci cine îi învaţă pe ei… numai impresarii, ca să pună mâna pe 10-15 mii de euro. Şi problema e că nu pierd numai ei. Pierd toţi jucătorii. Asta a fost promisiunea noastră şi de asta am reuşit să facem echipă în ultimii trei ani de zile, cu greutăţile pe care le-am avut, că nimănui nu i-am tăiat de la masa credată: Săpunaru, Răduţ, Nistor, toţi jucătorii care au fost. Au aceleaşi sume şi închipuiţi-vă că sunt 76 de jucători care ar pierde. Şi nu există colegialitatea asta. Bineînţeles că fiecare se gândeşte la el, nu-l mai interesează de celălalt. Dacă clubul se duce, cine le mai dă lor un ban?”, susţine Condescu.

Condescu cere răgaz de la FRF: ”Atât ne-ar trebui, până în 4-5 iunie”

Marin Condescu e de părere că o mână de ajutor din partea federaţiei ar putea duce la rezolvarea acestei situaţii extreme. Acesta nu înţelege de ce Pandurii nu a primit mai multe zile la dispoziţie din partea Comitetului Executiv al FRF pentru a-şi rezolva problema şi face un apel către forul fotbalistic.

”Nouă ne-ar trebui de la Comitetul Executiv zece zile să rezolvăm problema. Nu înţeleg de ce termenul e până pe 30, la ora 24 şi nu a fost până pe 4 iunie, să ne lase şi nouă zece zile. Atât ne-ar trebui, până în 4-5 iunie. Noi aşteptăm un nou termen din partea Comitetului Executiv. Dacă FIFA nu vrea să răspundă, eu trebuie să prezint ordinul de plată în contul pe care l-a nominalizat. Dacă eu fac dovada că am trimis banii în contul acela, de ce mai trebuie încă un răspuns? Tranzacţia se face prin bancă, nu este pe ochi frumoşi.

Dar tot ne trebuie timp, pentru că răspunsul nu va veni mâine de la FIFA. Şi atunci, Comitetul Executiv, având în vedere toată această corespondenţă, faptul că noi am recunoscut şi vrem să plătim banii, ar trebui să ne dea un termen de şapte-zece zile”, mai spune Condescu.

loading...
Loading...

Citește și

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a bifat, a doua victorie consecutivă în Liga 2

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a bifat, sâmbătă dimineaţa, a doua victorie consecutivă în Liga 2, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: