Pandurii cere explicaţii la FRF în privinţa transferurilor


CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu s-a adresat preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, şi şeful Departamentului Juridic al federaţiei, Adrian Stângariu, cerând lămuriri în privinţa transferurilor din această iarnă privind limita de vârstă a jucătorilor pe care îi poate legitima clubul.

Pandurii a primit, în toamnă, la începutul actualului sezon, interdicţie la transferuri sau legitimări de jucători liberi de contract, deoarece are restante către Fisc în valoare de peste 1 milion de euro. Răspunsul primit iniţial vizează doar jucătorii seniori, dar nu specifică exact limita de vârstă a fotbaliştilor pe care îi poate aduce Pandurii, fie şi sub formă de împrumut.

De altfel, în această iarnă, clubul gorjean i-a adus pe tinerii Alexandru Bodea şi Aurel Pîrciu (ambii FCSB), Alexandru Catrici, Matei Babaua şi Alexandru Achiriloaei (toţi trei de la Rapid), însă nu ştie dacă în poate legitima, începând cu 21 ianuarie, când se deschide perioada de transferfuri.

„C Ă T R E: Federaţia Română de Fotbal
Domnului Preşedinte Răzvan Burleanu
D.lui Adrian Stângaciu – şef serviciu Juridic

Subscrisa, Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Tg. Jiu, cu sediul în localitatea Tg.Jiu, str. Victoriei, nr.22, jud. Gorj, reprezentat legal de administratorul special, Golea Marin,
Având în vedere Decizia Comitetului Executiv al FRF din data de 29 octombrie 2019, coroborată cu Decizia Comitetului Executiv al FRF din data de 14.01.2020, respectiv :
–”aprobarea cu unanimitate de voturi a Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair-play financiar cu modificările/completările discutate în cadrul şedinţei (în principal chestiuni de redactare), cu menţiunea că sancţiunile privind interzicerea legitimărilor şi/sau a transferurilor se aplică doar pentru jucătorii seniori, fiind permise legitimări ale jucătorilor junior”;
– ”aprobarea cu unanimitate de voturi a modificării art. 45 alin. 10 din ROAF astfel: Începând cu sezonul 2020/2021 echipele din Liga a 2-a sunt obligate să folosească efectiv, pe toată durata jocurilor din campionat, un jucător de U19 (născut după 01.01.2002) şi unul de U21 (născut după 01.01.2000) în loc de doi jucători U20 astfel cum este prevăzut în prezent”,
Precum şi:
-prevederile Regulamentului privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal/2019, care defineşte la pct. 24 perioada junioratului astfel: ”Perioada junioratului este perioadă care se termină la data de 30 iunie a anului în care un jucător împlineşte vârsta de 19 ani”,
În spiritul fair-play-ului sportiv pe care-l manifestăm ca şi club angajat în Competiţia Ligii a II-a şi pentru a nu desconsidera calitatea competiţiei, vă solicităm să ne comunicaţi punctul dumneavoastră de vedere oficial privind limita de vârstă a jucătorilor pe care îi putem legitima în perioada de transferuri aferentă returului campionatului 2019-2020”, se arată în comunicatul remis de panduriics.ro.

La sfârşitul anului trecut, site-ul oficial al clubului fusese închis, deoarece CS Pandurii nu achitase domeniul .ro, în valoare de aproximativ 100 euro / anual.

Vulturii deschid seria amicalelor

Până la primirea unui răspuns clar din partea FRF, Pandurii începe seria partidelor amicale, iar sâmbătă, pe Târgu Jiu, va întâlni ocupanta locului 3 din Liga 4 Gorj, Vulturii Fărcăşeşti.

Pandurii se află pe ultimul loc în Liga 2, la 14 puncte distanţă sub linia care asigură menţinerea în eşalonul secund.

„Am adus foarte mulţi jucători în ultima perioadă şi am nevoie să omogenizez echipa, şi lucrul acesta se poate face doar prin meciuri. De aceea am şi fixat foarte multe jocuri de pregătire, pentru că sunt mulţi jucători noi. Chiar aş mai fi vrut să mai legăm un meci-două, dar m-am oprit la un număr de opt amicale.Vreau să avem relaţiile de joc cât mai bine puse la punct, nu vreau să caut scuze că nu suntem omogeni. Vreau să ne prezentăm foarte bine din acest punct de vedere şi trebuie să începem campionatul cu dreptul. Iar meciul din prima etapă, cu CSM Reşiţa, este foarte important”, a spus antrenorul Călin Cojocaru.

ACSO Filiaşi (25 ianuarie), Viitorul Dăeşti (29 ianuarie), FC Hunedoara, în două rânduri, pe 1 februarie, respectiv 8 februarie, sau CSM Slatina (12 februarie) vor fi următoarele adversare ale echipei Pandurii.

Loading...

Citește și

Campionatul Ligii 2 se reia vineri cu şanse mari să continue cu două echipe în minus. Programul etapei a 22-a şi meciurile televizate

Campionatul Ligii 2, ediţia 2019/2020, se va relua la finalul acestei săptămâni cu etapa a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.