Pandurii încearcă și varianta „sinteticului” de acasă, pentru sezonul viitor

Dacă totul va decurge conform planului, terenul 2 (sintetic) din cadrul Complexului Sportiv Municipal Târgu Jiu va putea găzdui meciurile echipei Pandurii Târgu Jiu, în noul sezon al Ligii a II-a.

După nu mai puțin de 3 ani de zile în care nu s-a dovedit a fi decât un spațiu viran sau o simplă parcare pentru mașini, terenul 2 din cadrul Complexului Sportiv Municipal din Târgu Jiu ar putea reintra în uz, cu aceeași utilitate pentru care a fost conceput: desfășurarea de antrenamente și partide de fotbal ale echipelor de la Pandurii. Mai nou, prima formație gorjeană vrea să-și dispute cât mai curând posibil, jocurile de pe teren propriu din Liga a II-a, chiar pe terenul sintetic din localitate, ce va fi reabilitat. Decopertat în primăvara anului 2015, ”sinteticul” își va reintra în rol până în această toamnă, lucrările de repunere în funcțiune demarând de câteva zile bune. Pe marginea suprafeţei de joc vor fi aduse tribune pe structură metalică, care au făcut parte odată din vechiul stadion Municipal, iar capacitatea care se dorește este de 900 de locuri. Astfel, totul face parte din planul actualei conduceri a pandurilor în ceea ce priveşte revenirea echipei de ligă secundă la Târgu-Jiu, bineînțeles, cu acordul direct al Primăriei locale, care se va îngriji de lucrările de la terenul sintetic. “Tot mai numeroşi susţinători ai echipei adresează, pe toate căile de comunicare ale clubului, întrebări referitoare la revenirea acasă a echipei şi mai ales la inaugurarea noului stadion din Târgu-Jiu. Cele mai multe întrebări, adresate atât în mod public la postările oficiale ale clubului, dar şi prim mesaje private, se referă la revenirea echipei pe Stadionul Municipal din Târgu-Jiu. Din păcate, conducerea clubului a anunţat recent că meciurile din noul sezon, pe care Pandurii le va disputa pe teren propriu, vor începe tot pe terenul de la Motru, acolo unde Pandurii Târgu-Jiu a jucat şi sezonul trecut. Este posibil însă ca, după debutul meciurilor din noul sezon, echipa să revină pe terenul propriu şi suporterii să aibă surpriza de a revedea Pandurii la Târgu Jiu mult mai repede decât anunţă autorităţile locale că se va inaugura noul stadion”, se arată într-un comunicat al panduriics.ro.

Bogoi: ”Cred că ni se va permite să jucăm aici”

Cert este că antrenorul grupării de fotbal gorjene, Adrian Bogoi, crede deja că planul pandurilor de a evolua din nou, acasă, este cât se poate de viabil. ”Principalul” echipei de Liga a II-a dezvăluie că investiţia va fi gata până la finalul acestei săptămânii: “S-ar putea să jucăm pe terenul sintetic, pentru că lucrările sunt în toi, iar până sâmbătă am înţeles că ar putea fi montat covorul. Probabil va fi o comisie a Federaţiei Române de Fotbal, dar cred că ni se va permite să jucăm aici meciurile de acasă. Dacă se doreşte acest lucru, atunci vom evolua la Târgu-Jiu. Este foarte important că se va reface acest teren, atât pentru noi, cât şi pentru Centrul de Copii şi Juniori de la Club, dar, v-am spus, sperăm să jucăm şi meciuri oficiale pe noua suprafaţă. Totul e să fie omologat, astfel nu vor mai fi probleme cu transportul şi, încă o dată, mă refer şi la antrenorii de copii”, a declarat Bogoi.

Cât mai aproape de… noul ”Municipal”

Evident, visul pandurilor rămâne acela de a evolua pe noul stadion Municipal din Târgu Jiu. Tehnicianul Adrian Bogoi aşteaptă cu nerăbdare ca fosta vice-campioană a României să joace pe arenă ce a costat 22 de milioane de euro. “Oraşul Târgu-Jiu şi judeţul Gorj au nevoie de o echipă competitivă, aici s-a făcut şi un stadion frumos şi lumea trebuie să vină la meci. Trebuie să umplem noua arenă. Cred că vom juca în toamnă aici, am înţeles că sunt nişte termene, mai trebuie făcute nişte investiţii la stadion, până atunci vom vedea unde vom juca, dar, din discuţiile pe care le-am purtat eu, s-ar putea să jucăm pe sintetic”, concluzionează Bogoi. Autorităţile locale şi judeţene au anunţat că stadionul Municipal va fi inaugurat în luna octombrie sau noiembrie. Deocamdată, pentru meciurile oficiale dn sezonul 2018-2019, Pandurii au apelat tot la varianta Motru, cel puțin până când Federaţia Română de Fotbal va omologa terenul 2, sintetic. Liga a II-a va debuta pe 4 august.

loading...
Loading...

Citește și

Locurile pentru spectatori la meciurile de la Târgu Jiu aproape se vor tripla

Decizia conducerii clubului Pandurii de a readuce echipa de seniori la Târgu Jiu a fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.