sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 22:58

Pandurii: Până să vină banii de la C. J., au sosit banii de la UEFA…

Președintele C. J. Gorj, Cosmin Popescu, explică de ce banii alocați de Consiliul Județean nu au ajuns încă la clubul Pandurii, dar și de ce nu se dorește retragerea din acționariatul grupării de fotbal oltene.

De câțiva ani buni, Consiliul Județean a sprijinit financiar, conform îndatoririlor de Membru Asociat de la clubul Pandurii, direct Centrul de Copii și Juniori al grupării gorjene. Din păcate însă, în ultima vreme a urmat o ”secetă” aproape totală, ceea ce a lăsat loc diverselor speculații și semne de întrebare. Inclusiv atacuri din partea principalului creditor al clubului aflat în insolvență, Marin Condescu, care acuza Membrii Asociați că nu mai vor să ajute deloc Pandurii. Totuși, întruna din intervențiile în direct la un post de radio local, președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a dezvăluit motivele pentru care cele 5 miliarde de lei vechi, alocate către Pandurii, nu au mai ajuns nici până la această oră. Liderul C. J. a explicat faptul că principalii responsabili ai clubului de fotbal din Târgu Jiu nu au adus documente justificative pentru transferul de bani! ”Eu am avut o discuție cu domnul Condescu și zilele trecute. Știți bine că, de-a lungul timpului, din 2014, Consiliul Județean Gorj a participat la funcționarea Pandurii Târgu Jiu prin susținerea activității sportive la nivelul Centrului de Copii și Juniori. Și i-am adus la cunoștință și acum că avem aprobată prin hotărârea Consiliului Județean alocarea a 500.000 de RONI. Oricând, în baza unor documente legale, este nevoie să fie decontate sume către Centrul de Copii și Juniori, o vom face. Deocamdată, nu am apelat la acești bani pentru că au venit banii pentru Centru de la UEFA, iar din discuțiile mele cu administratorul judiciar și cel special a rezultat că din momentul în care acei bani vor fi epuizați, vor cere sprijinul C. J. Și da, din momentul în care o să vină cu documente justificative pentru achitarea a tot ce înseamnă activitatea de la Centrul de Copii și Juniori, în afară de plata salariilor, pentru că acolo nu ar fi legal și nu a fost prins în programul de finanțare, atunci vom achita și noi tot ce este necesar. Așa s-a practicat până acum. Din păcate, anul trecut am achitat doar o parte din acele documente justificative pentru că au zis că atâta este nevoie pentru Centru. Și cred că au rămas în jur de 1,8 mild. lei vechi, nefolosiți în buget, destinați activității sportive de anul trecut”, a dezvăluit Cosmin Popescu.

C. J. nu se retrage din acționariatul Pandurii

O altă ”nedumerire” recentă a lui Marin Condescu vis-a-vis de acționariatul grupării de fotbal gorjene era aceea legată de reorganizarea clubului Pandurii, cu propunerea de retragere de la statutul de Membrii Asociați pentru mai multe instituții, inclusiv CJ. Cosmin Popescu ține însă a explica de ce Consiliul Județean nu ia în calcul varianta retragerii din acționariatul Pandurii: ”Nu știu dacă din punct de vedere juridic, la acest moment, am putea face ceva privind ieșirea din acționariatul de la Pandurii pentru că este vorba de procesul de insolvență… Și nici pentru că și noi și Primăria și Artego și ceilalți Membri Asociați am semnat un protocol de finanțare ce a fost transmis către Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal prin care acest club a luat Licența pentru acest an sportiv. Tocmai de aceasta nu ne retragem și în plus chiar vreau să-mi respect cuvântul dat când am spus că voi sprijini cu anumite sume de bani atunci când va veni la mine administratorul special sau judiciar cu documentele justificative”, a punctat președintele C. J. Gorj. Cert este că dincolo de finanțarea din dreptul Membrilor Asociați, viitorul clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu se va decide pe 10 octombrie, de către judecătorul sindic, care va avea pe masă propunea de acceptare a cererii de faliment înaintată de administratorul juridic, Emanoil Ciobanu.

loading...
Loading...

Citește și

Etapă cu ghinion pentru echipele din Gorj. Pandurii a fost învinsă în minutul 90+7 iar Viitorul a făcut egal după ce a avut superioritate numerică

ASU Poli a fost superioară pe toată durata jocului în faţa echipei Pandurii, una plină …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: