Pandurii se vor reuni doar dacă instanța nu va decide intrarea în faliment!

Așa cum era de așteptat, continuarea activității fotbalistice la Pandurii și în 2018 va depinde doar de verdictul judecătorului sindic.

Deși era programată a se desfășura în data de 15 ianuarie, până la urmă, reunirea lotului echipei Pandurii Târgu Jiu se va consuma (sau nu) după data de 17 a aceleiași luni. Și asta pentru că un nou termen al instanței în privința declarării falimentul clubului de fotbal gorjean se judecă pe data de 17 ianuarie. Până atunci, incertitudinea guvernează situația de la Pandurii și deja doi dintre jucătorii de sub comanda lui Adrian Bogoi au cerut rezilierea contractelor, nemulțumiți că nu și-au primit salariile. ”Reunirea va fi după data de 17. Adică după decizia judecătorului sindic. Pentru că, o parte dintre jucători au încercat în această perioadă să-și rezilieze contractele cu clubul Pandurii, dar e bine să mai aștepte, contând foarte mult decizia judecătorului. Deocamdată doar doi jucători vor să plece, însă rămâne să vorbim și cu restul, după reunire, să vedem ce decidem. E adevărat că avem datorii la dumnealor, la salarii (nr. red. –salarii neplătite pe 3 luni). Situația financiară nu se datorează lor, cea sportivă, prin evoluția lor din campionat, i-a dus unde i-a dus, pe acel loc. Oricum, promovarea în acest sezon nu mai poate fi un obiectiv, ci doar păstrarea activității, un loc și la anul în liga secunda”, a dezvăluit administratorul special al clubului Pandurii, Marin Golea.

Cu salariile suntem deja la a treia lună restanţă. Nu avem altă şansă decât ca asociaţii să ne dea banii cu care s-au angajat că vor veni. Dacă ar acorda aceste sume cei din Adunarea Generală a Asociaţilor, ar ieşi şi clubul din insolvenţă. Vom stabili ce este de făcut tot după data de 17 ianuarie. Mai avem 26 de angajaţi pe lângă sportivi.
Marin Golea, administrator special al clubului Pandurii Târgu Jiu

Același optimism… din speranțe!

Dincolo de partea sportivă, conducerea pandurilor rămâne încă optimistă că, săptămâna viitoare, judecătorul sindic nu va decide demararea procedurii de faliment a clubului de fotbal gorjean. Sau cel puțin Golea, care își bazează încrederea pe faptul că instanța va obliga Membrii Asociați să achite cele 4 milioane de euro, cât ar reprezenta restanțele financiare din anii trecuți. ”Noi ne pregătim apărarea în ideea că am inițiat acele acțiuni în instanță contra acționarilor, care au obligația să-și achite contribuțiile. Așa cum se prezintă situația în momentul de față, Pandurii scapă de faliment. Opinia asta formată împotriva clubului Pandurii, sprijinul pe care nu l-au acordat oficialitățile și asociații a dus la situația de față. Pare foarte greu acum, dar eu sper ca împreună cu creditorii și asociații trebuie să-și reconsidere poziția față de club, că așa ar fi normal și corect. Complexul Energetic Oltenia a terminat foarte bine anul 2017, premizele pentru 2018 sunt similare, poate și Ministerul va face demersurile necesare…”, a declarat Marin Golea. Totusi, activele invocate de actuala conducere a pandurilor nu pot fi valorificate decât printr-o altă hotărâre a instanței, iar acest nou proces ar mai dura încă alte luni bune. Până atunci, clubul gorjean ar putea la fel de repede să intre în faliment din cauza nerespectării planului de reorganizare, ca să nu mai vorbim de activitatea sportivă, ce va fi total compromisă datorită lipsei oricăror lichidități.

loading...
Loading...

Citește și

Schimbări la Craiova! Mititelu l-a readus pe Napoli la echipă şi l-a instalat pe postul de preşedinte pe unul dintre candidații la șefia FRF

Rezultatele dezamăgitoare înregistrate de U Craiova 1948 SA în startul sezonului l-au determinat pe patronul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.