Panouri voltaice pentru casele izolate, finanțate 100% de stat! Vezi cum!


Fondul pentru Mediu va da bani pentru panouri fotovoltaice, special pentru case izolate unde nu ajunge curentul electric. Valoarea subvenției ar putea să acopere consumul mediu al unei gospodării, iar toată treaba trebuie făcută de primării. În vară, ministrul Mediului a anunțat „Centenarul Luminii”, programul prin care casele izolate și care nu au acces la rețeaua de energie electrică vor avea parte de investiții care să rezolve această problemă. Deputatul de Gorj, Mihai Weber este unul dintre susținătorii acestui proiect.

„Centenarul Luminii”, programul prin care Guvernul României va acorda finanțare pentru panouri fotovoltaice, special pentru case izolate, situate la cel puțin 2 km față de rețeaua de curent electric, este pe cale să devină realitate.
Ministerul Mediului a elaborat proiectul de Ordin pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la rețeaua de distribuție a energiei electrice, care prevede o finanțare nerambursabilă de cel mult 25.000 de lei, inclusiv TVA, pentru fiecare casă izolată, ceea ce reprezintă 100% din valoarea eligibilă a proiectului.
Mai exact, finanțarea se acordă pentru achiziţia sistemului fotovoltaic pentru o putere de cel puțin 1 kwp, având ca principale părți componente: panou fotovoltaic, încărcător, baterii (acumulatori), invertor, materiale conexiuni și siguranțe, modul comunicație GPS/contor inteligent de măsurare a energiei electrice produse și de înregistrare a funcționării instalației, structura de montaj a sistemului și tablou electric de curent continuu-alternativ. Tot din finanțarea nerambursabilă mai fac parte cheltuielile cu achiziția instalației electrice interioare în imobil, montajul și punerea în funcțiune a sistemului fotovoltaic, a instalației electrice exterioare și interioare, care nu pot depăși 15% din costurile echipamentelor și instalațiilor electrice, și TVA aferentă cheltuielilor eligibile.
Legal, solicitantul finanțării este unitatea administrativ-teritorială, adică Primăria – care poate avea o singură cerere de finanțare într-o sesiune – iar documentele trebuie depuse la Consiliul Județean.

loading...
Loading...

Citește și

Polițist din Severin FELICITAT de Ministerul de Interne! FOTO

Un polițist din Caraș-Severin, a fost felicitat pentru faptul că a reușit să prindă un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.