A părăsit ședința de la Rovinari! Comisia de Negociere s-a împotmolit în lipsa bugetului


La a doua ședință a Comisiei de Negociere a CCM, organizate vineri la SE Rovinari, au participat titularii din partea celor patru federații în timp ce din partea administrației a fost prezent și directorului general Sorin Boza. Refuzul Comisiei de a accepta completarea Secretariatului cu cele două persoane propuse de Federația Energetica a determinat plecarea titularului din comisie, ședința continuând în lipsa persoanei respective.

Vineri, Energetica a avut patru oameni în sală, doi din comisie și alți doi care au fost propuși să ocupe fucțiile de titular și înlocuitor în Secretariatul structurii. Cum numirea nu s-a aprobat, în aceste funcții dorindu-se de altfel promovarea lui Constantin Crețan și Ion Dumitru, cei patru au părăsit sala.
Deși managerul Sorin Boza și Sorin Olaru, șeful RUA, i-au rugat pe cei patru să revină în sală pentru noi discuții, aceștia au refuzat să se întoarcă la ședință, ei fiind supărați și că administrația nu a prezentat bugetul nici la această ședință.

Buget lipsă

De altfel, administrația a promis la prima întâlnire că va prezenta bugetul CEO pentru 2018 pentru a se negocia pe cifre cât de cât exacte, dar se pare că nu s-a ținut de cuvânt. Acum s-a promis că bugetul va ajunge la comisie cel târziu la finalul lunii februarie sau chiar la începutul lui martie.
Dinspre Ministerul Energiei ultimele informații care vin la Gorj arată că bugetul nu va fi stabilit decât peste cel mult două luni de zile.
Pe acest fond, Federația Energetica crede însă că CCM-ul a fost deja negociat până la întrunirea comisiei, măririle salariale urmând a fi operate prin introducerea sporurilor în salariul tarifar, în timp ce angajații își vor pierde grupa de muncă.

Angajații au speranțe mari!

A treia întâlnire a comisiei nu s-a stabilit unde și când va avea loc, dar liderii de sindicat sunt nemulțumiți că negocierile stagnează nefiind trecut nimic pe hârtie deși suntem în februarie. Oamenii așteaptă voucerele de vacanță promise de FNME dar și măririle salariale promise de Federația Univers.
Noul CCM ar trebui să intre în vigoare, cu tot cu aprobarea ITM-ului la 1 aprilie, dar negocierile bat pasul pe loc.
Nu se cunoaște nici ce bonusuri vor mai rămâne în noul CCM deoarece administrația ar lua în calcul eliminarea primelor de evenimente, adaosul lunar fiind majorat în schimb cu 100 de lei.

Loading...

Citește și

Primarul Pigui, condamnat la 1 an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei! L-a instigat pe șoferul Primăriei Peștișani să dea declarații false organelor judiciare!

Primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui, a fost condamnat, marți, 28 ianuarie a.c., la 1 an …

2 comentarii

  1. Nu vrem sporurile introduse in salarii , lasatile asa cum sunt daca nu vreti sa va tragem suturi in cwr !

  2. Voi introduceti sporurile in salariul de baza si sindicatele din invatamant obtin noi sporuri. Care-i mai abil, care negociaza mai bine, cine-i mai castigat? Hai ca nu-i greu raspunsul, chiar ca nu-i greu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.