Părinții și elevii, colegi de bancă la Budieni

activitati

Mentalitatea etnicilor romi este cel mai mare zid care apare în calea celor care vor să promoveze importanța educației. Mulți dintre ei nu înțeleg valoarea educației și, astfel, sunt de acord ca tinerii să abandoneze cursurile.

Din ce în ce mai des, elevii și elevele de etnie romă de la unitățile școlare din județ abandonează cursurile din diverse motive. De obicei, fetele se căsătoresc și sunt nevoite să nu mai vină la școală. Pentru a preveni acest fenomen îngrijorător, cadrele didactice de la Școala Gimnazială Budieni, comuna Scoarța, organizează diverse activități în cadrul Proiectului UNICEF „Hai la școală!”, care are ca scop prevenirea abandonului și absenteismului școlar. Ultima activitate de acest fel a avut ca temă valoarea/recunoașterea propriei valori, la ea participând 10 părinți și copiii lor, elevi ai Școlii Gimnaziale Budieni. Unul dintre scopurile activității a fost acela ca părinții, alături de elevi, să realizeze portretul unui om de succes prin valori și să exemplifice modele de succes, prezentând valorile pe care le apreciază la acesta. La activitatea coordonată de Maria Enache a mai participat și Daniela Gergeac, cadru didactic.

Școala este importantă

Scopul întâlnirilor este acela de a îi determina pe elevi și pe părinții acestora să înțeleagă importanța educației. „Activitatea a avut ca scop recunoaşterea şi aprecierea valorilor umane în formarea unui om de succes. Părinţii împreună cu elevii au identificat mai multe persoane de succes din diferite domenii de activitate, precizând valorile pe care ei le apreciază. Activitatea s-a desfăşurat sub formă de joc. Li s-au distribuit participanţilor fişe de lucru, din care au selectat cinci valori la care nu puteau renunţa, acestea constituind bagaje pentru călătoria vieţii. La plecare au constatat că bagajele erau prea voluminoase, încât a trebuit să renunţe la câte două valori. Analizându-şi bagajele, au observat că nu le sunt suficiente aceste valori în călătorie. Astfel, au negociat în echipă, căutând să schimbe între ei anumite valori, numărul valorilor rămânând acelaşi. În final s-au tras concluzii privind importanţa valorilor în formarea personalităţii umane”, a spus Maria Enache, cadru didactic responsabil cu consilierea părinților elevilor care urmează cursurile Școlii Gimnaziale Budieni, comuna Scoarța.

loading...
Loading...

Citește și

CANDIDEAZĂ la ȘEFIA CJ? Ce spune LIDERUL PNL Gorj

Dan Vîlceanu anunță că nu-și dorește funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj, deși se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.