miercuri , 17 octombrie 2018 - 17:46

Parlamentarii vor să taxeze exporturile de energie! AFEER: Producţia de energie va SCĂDEA!”


Exporturile de energie electrică ale României va trebui să includă în viitor şi certificate verzi, potrivit unor amendamente aduse la legislaţia energiei regenerabile, decise de deputaţii din Comisia de Industrie şi Servicii, condusă de Iulian Iancu. Furnizorii din România spun că dacă acest lucru se va întâmpla, România nu va mai putea exporta energie, pentru că aceasta va deveni mult prea scumpă. Şi, ca atare, şi producţia de electricitatea ţării va avea de suferit. Chiar dacă va deveni lege, taxarea exporturilor va mai avea de aşteptat, însă.

Potrivit Economica.net, un amendament introdus de deputaţii din Comisia condusă de Iulian Iancu la proiectul de lege pentru modificarea şi aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.24/2017, care modifică la rândul ei legislaţia energiei regenerabile, introduce obligaţia achiziţiei de certificate verzi pentru furnizorii care exportă energie electrică.
Astfel, cantitatea de energie electrică pentru care se stabileşte obligaţia de achiziţie de certificate verzi va include şi „energia electrică produsă în România și vândută de către furnizori unor consumatori/furnizori din afara teritoriului României, prin tranzacții bilaterale de energie electrică, în statele cu care Guvernul României are semnate acorduri bilaterale în acest sens”.
Deputaţii spun că impun această măsură „pentru echilibrarea taxării energiei electrice în ceea ce privește schema de certificate verzi între consumatorii din România și livrarea energiei electrice în afara granițelor României”.
Asociaţia Furnizorilor din România (AFEER) spune că această taxare a exporturilor, oricum imposibilă în momentul de faţă, va scumpi puternic energia exportată de România, care nu va mai putea fi vândută pe celelalte pieţe, ceea ce va conduce în final la scăderea producţiei chiar în România.

loading...
Loading...

Citește și

NOUTĂŢI în SCANDALUL PEDICHIURII lui Rotaru. Ce MĂSURI a luat PRIMARUL

Marcel Romanescu i-a cerut directorului Direcţiei Patrimoniu să-i prezinte o notă explicativă. Edilul aşteaptă să …

Un comentariu

  1. A.C.(a.ce/ de.ce!,) S-a dus vremea cand, copii de clasa a -IV-a, odată cu venirea veselului 15 Iunie , rupeau porțile taberelor! Evoluam, scriem la gazeta in locul parinților, sub pseudonim! Draga A.C. , chiar daca esti o fire mai rebela, lasă-ti părinții sa vadă ce scrii tu acolo! Cand o sa ajungi in clasa a -VI-a si vei învața gramatica limbii romane, revăzând articolul de astăzi, o sa-mi dai dreptate! Exporturi-pluralul substantivului comun, export! Un export-doua exporturi 😜 Acum sa trecem la verb si predicat. Intr-o propoziție, predicatul se acorda in număr si persoana cu subiectul punct😜 Prin urmare “ EXPORTURILE de energie/ VA( greșit) /VOR trebui…. blabla! Hai, la joaca! Din septembrie, mai atent/ a la scoala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.