miercuri , 21 noiembrie 2018 - 12:30

Participațiile Complexului Energetic Oltenia, neperformante, cu pierderi sau în faliment

colajx

Complexul Energetic Oltenia decide, în calitate de acționar majoritar, în trei societăți importante, însă două dintre acestea au generat pierderi în prima jumătate a anului, iar cea de-a treia se află deja în insolvență, cu șanse mici de a se redresa financiar.




Minprest și MedervMin, pierderi și datorii…

Potrivit situațiilor financiare depuse pentru primul semestru al anului în curs, atât Minprest Serv SA, cât și Medserv Min SA sunt pe pierdere și au datorii uriașe la bugetul de stat.
Minprest Serv, firmă la care CEO deține 95% din acțiuni, a înregistrat, la 30 iunie, un deficit de 295.000 de lei, în schimb, administratorii societății își vor primi remunerația întreagă pentru activitatea desfășurată în perioada respectivă. Membrii Consiliului de Administrație sunt simpli spectatori și doar iau act datoriile și creanțele Minprest, în timp ce firma înregistrează restanțe de peste 1,7 milioane de lei la bugetul de stat și la cel al asigurărilor sociale. Minprest este condusă de Gabriel Giorgi care și-a început mandatul de 4 ani, în octombrie anul trecut, iar administratorii firmei sunt Bebe Cornel Irod, care deține și calitatea de președinte al CA, Nicoleta Dănăcică, Constantin Buleteanu, Vasile Velcea și Radu Angheloiu.
La Medserv Min SA, societate la care compania energetică deține 97,22%, situația e oarecum similară, chiar dacă pierderile și datoriile sunt un pic mai reduse. Pe primele șase luni ale acestui an, firma care oferă servicii medicale minerilor și energeticienilor a înregistrat pierderi de 110.000 de lei, iar datoriile restante ale societății la bugetul de stat se ridică la 100.000 de lei.
Medserv Min îl are ca manager pe Gavrilă Pop, președinte al CA este Lavinia Coșneanu, iar ceilalți administratori sunt Gheorghe Neață, Viorel Stănoiu, Lucreția Pîrcălăboiu și Constantin Enea.

…UEF în insolvență

Cea mai gravă situație este la UEF Motru, la care CEO a investit cel mai mult în cele 99, 36% din acțiunile pe care le deține, societatea aflându-se deja în insolvență și cu datorii la bugetul de stat de peste 1,6 milioane de lei.
Paradoxal, anul trecut, UEF Motru a avut o cifră de afaceri de peste 4,1 milioane de lei și a înregistrat un profit de 72.000 de lei, însă în a doua lună a acestui an firma a intrat în insolvență. Societatea avea de încasat, potrivit bilanțului pe 2015, peste 1,5 milioane de lei, adică aproape cât datoriile către bugetul de stat. Acum lichidatorul judiciar este plătit cu 30.000 de lei, lunar, plus alți 52.000 de lei, reprezentând comision de succes din creanțele de încasat.
Trebuie menționat că UEF mai are datorii către alte firme și salariați de aproape 1,2 milioane de lei. Societatea a fost condusă de Ilie Petrescu, în calitate de manager, Elena Horcea, președinte CA, iar ceilalți administratori au fost Gabriel Bălăceanu, Stelian Luca, Marcel Șandru și Adrian Emil Stăncioi.



loading...
Loading...

Citește și

GREENPEACE dă verdictul: Companiile energetice pe bază de cărbune lasă oamenii fără bani și fără aer! CE Oltenia, pe locul 16 în topul unităților care afectează sănătatea populației

Poluarea aerului de la termocentralele pe cărbune împovărează oamenii din Europa atât cu probleme de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodată site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.