Păsărin băga bani din bugetul comunei în conturile soţiei! Angajata primăriei, AMENINŢATĂ

primar-Bilteni-pasarin

• Bugetul comunei Bâlteni, sursă de venituri pentru Păsărin

Fostul primar al comunei Bîlteni, Gheorghe Păsărin, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de conflict de interese, instigare la abuz în serviciu, participație improprie la infracțiunea de fals intelectual, uz de fals, delapidare, fals în declarații și luare de mită în formă continuată. Trimis în judecată a fost și viceprimarul Oprea Dumitru, printre infracțiunile de care este acuzat fiind abuz în serviciu și complicitate la delapidare.

viceprimar-bilteni

În cursul anilor 2013-2014, spun procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, au fost formulate mai multe plângeri și chiar denunțuri prin care era sesizat că primarul Păsărin „a transformat bugetul local al comunei Bîlteni în surse de venituri pentru el și familia sa”. Pe principiul „te ajut, mă ajuți”, prin satisfacerea intereselor personale ale viceprimarului Oprea, și ai unor referenți din Primăria Bîlteni, Gheorghe Păsărin i-a determinat pe aceștia să îl susțină în activitatea sa infracțională. Astfel, unii dintre angajații Primăriei Bîlteni au ajuns să comită mai multe infracțiuni.

Păsărin cerea șpagă de la preotul căruia îi reabilita biserica

biserica-Bilteni-perchezitii-(3)

În 2011, după ce, în trecut, cupola Bisericii Peșteana Jiu se prăbușise, iar preotul Ovidiu Pîrvu încercase de nenumărate ori să facă rost de bani pentru reparații, a fost semnat în sfârșit contractul de reabilitare al lăcașului de cult. Firma care a câștigat realizarea lucrărilor de reabilitare a fost Solaris, societatea patronată de Gheorghe Păsărin și familia sa. Potrivit contractului încheiat în 2011, Parohia Peșteana Jiu, reprezentată de preotul paroh Ovidiu Pîrvu, trebuia să achite peste 500.000 lei cu TVA, bani care urmau a fi primiți de la bugetul local al Primăriei Bîlteni. „După alegerea ca primar a lui Păsărin și investirea pe funcție în data de 28 iunie 2012, calitatea de administrator a Solaris a fost preluată de soția sa, Maria Păsărin, care întocmea facturile și devizele cu lucrările efectuate la Biserica Peșteana Jiu, iar Gheorghe Păsărin vira sumele de bani către Solaris, prin intermediul Parohiei”, scriu procurorii în rechizitoriul trimiterii în judecată. În perioada 28 iunie 2012 și aprilie 2013, Primăria Bîlteni a virat în mod repetat către Solaris suma de peste 360.000 lei. „Din sumele virate către Primăria Bîlteni, preotul Pîrvu, la solicitarea primarului Gheorghe Păsărin, la sfârșitul anului 2012 și la începutul lui 2013, i-a dat primarului în două tranșe 10.000 lei pentru a continua finanțarea lucrărilor”, susțin anchetatorii.

A mințit că face parc fotovoltaic

Sub pretextul înființării unui parc fotovoltaic la Vlăduleni, primarul Păsărin, alături de o referentă din primărie, au întocmit în fals adeverințe de proprietate asupra unor terenuri din acea zonă pe numele unor rude ale funcționarilor din Primărie. Apoi, Primăria a cumpărat terenurile de la acele persoane. „CL Bîlteni, la propunerea lui Păsărin, a aprobat cumpărarea la prețul pieței a unei suprafețe de 20.000 mp, necesară la amplasarea centralei fotovoltaice. După o discuție cu vicele Oprea, Păsărin i-a solicitat unei angajate a primăriei să întocmească adeverințe de proprietate pentru tatăl viceprimarului și alte persoane. (…) După un timp, cei care primiseră terenurile, le-au vândut către Primăria Bîlteni”, spun procurorii. Același lucru l-a mai făcut Păsărin și când a venit vorba de două terenuri pentru care a obținut titluri de proprietate. Procurorii susțin că primarul a amenințat-o pe referenta din primărie care întocmise în fals titlul de proprietate pentru tatăl viceprimarului. Primarul îi spunea femeii că o va da afară.

primaria-bilteni-(4)

Descrierea infracțiunilor

Păsărin a comis infracțiunea de conflict de interese când a virat în mod repetat bani din bugetul Primăriei Bîlteni în conturile firmei administrate de soția sa. „Fapta sa de a pretinde și și primi în două tranșe suma de 10.000 lei de la preot, pentru a continua finanțarea lucrărilor, constituie infracțiunea de luare de mită în formă continuată. (…) Fapta lui Păsărin de a-și însuși, în calitate de primar, piesele auto în valoare de 8.520 lei ridicate în numele Primăriei Bîlteni, constituie infracțiunea de delapidare”, se spune în rechizitoriu.

loading...
Loading...

Citește și

Incendiu izbucnit, de la o lumânare, la o casă din Țicleni

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri, la acoperișul unei case, pe strada Petroliștilor din orașul …

Un comentariu

  1. SI LA DRAGUTESTI E ACELASI LUCRU. BUGET PRIMARIE =MVM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.