Patrimoniul USMO ajunge în proprietatea Clubului Pandurii


Judecătoria Târgu-Jiu a admis, săptămâna trecută, cererea Clubului de Fotbal Pandurii privind executarea silită a asociaților, pentru sume care totalizează 9,4 milioane de lei, adică două milioane de euro. Alături de CEO, Consiliul Local Tg-Jiu și Consiliul Județean Gorj, va fi executată silit și Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia, al cărei președinte este Marin Condescu. Fostul șef de la Pandurii spune că executorul judecătoresc va pune sechestru pe toate bunurile uniunii sindicale, până la echivalentul sumei datorate, care vor ajunge în proprietatea clubului sportiv.

„Executarea silită provizorie, pe riscul creditorului”, aceasta este decizia instanței cu privire la cererea unui executor judecătoresc de a recupera banii pe care asociații Clubului Pandurii îi datorează acestuia. Decizia este fără cale de atac, iar fostul președinte al clubului de fotbal, Marin Condescu, declara presei locale că de luni (ieri –n.n) vor fi blocate conturile asociaților.
Sumele pe care asociații le datorează clubului au fost stabilite, în luna iulie, printr-o decizie a Tribunalului Gorj, care a fost atacată cu recurs, însă Curtea de Apel Craiova nu a stabilit încă un termen de judecată, așa că administratorul special al clubului a apelat la un executor judecătoresc care a cerut instanței să-i încuviințeze executarea silită a asociaților. Astfel Complexul Energetic Oltenia SA trebuie să plătească 6.398.608 lei, Consiliul Local Târgu Jiu – 2.090.028 de lei, iar Consiliul Judeţean Gorj – 512.303 lei, despăgubiri reprezentând contravaloarea cotizaţiei cu dobânda legală şi indicele de inflaţie.
Printre asociații care datorează bani Clubului Pandurii se află și Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia cu 414.525 de lei. Uniunea sindicală îl are ca președinte pe Marin Condescu, cel care a condus și clubul sportiv, aflat acum în insolvență, unul dintre principalii creditori chirografari, adică o persoană care trebuie să ia aproape un milion de euro de la club.
Condescu a afirmat că va da banii din proprietățile pe care le are uniunea sindicală. Adică executorul va pune sechestru pe bunurile USMO care trebuie să ajungă în proprietatea Clubului Pandurii. ”USMO este singurul proprietar al Hotelului Mina de la Rânca. Ciurel și cu CEO când au vrut să dea marea lovitură au cumpărat partea Olservmin din hotel. Au dat pe toată lumea la o parte și și-au asumat responsabilitatea gospodăririi stabilimentului prin protocol”, a declarat Condescu la Tele3.
Întrebat cum dă totuși banii la Pandurii, Condescu a afirmat că pe căi legale. ”Executorul judecătoresc îți execută resurse financiare sau imobiliare. Sunt 3.000 de mp de teren, proprietate a USMO, plus parte din hotel”, a conchis președintele uniunii sindicatelor miniere.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.