Patronii LexiStar nu au voie să părăsească țara

sotii-lexistar

Magistrații Curții de Apel Craiova au dat sentința în cazul apelului făcut de procurorii gorjeni în dosarul în care au fost condamnați de o primă instanță patronii LexiStar și medicii veterinari. Judecătorii craioveni au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de cei patru. Astfel, cei patru nu au voie să părăsească țara decât cu încuviințarea instanței de judecată.

Maria Lupulescu, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Târgu-Jiu, în perioada 2010-2012, nu a evidenţiat în contabilitate toate veniturile realizate din vânzarea produselor din carne, sustrăgându-se de la plata impozitelor şi taxelor la bugetul statului cu suma de peste un milion de lei. Medicul veterinar Ana Guţă a fost acuzat de procurori că a întocmit în fals nota de inspecţie, prin care se constata în mod fictiv alterarea a 20 de tone de carne, pe care a înmânat-o Mariei Lupulescu. Tribunalul Gorj a condamnat-o, anul trecut, la un an de închisoare cu executare.
În octombrie anul trecut, cei patru – Alexandru Lupulescu, Maria Lupulescu, Ana Guță și Dumitru Firiza – au fost condamnați. Soții Lupulescu au primit închisoare cu suspendare, iar veterinarii, cu executare. Aceasta este doar sentința primei instanțe de judecată, mai fiind destul de mult timp până când magistrații vor da ultima sentință. Procurorii Parchetului Gorj au atacat sentința cu apel, iar magistrații Curții de Apel Craiova au decis ca cei patru inculpați să fie, de acum încolo, la dispoziția instanței de judecată, fiind luată împotriva lor măsura preventivă a controlului judiciar. „Admite cererea formulată de Parchetul Gorj. (…) dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpaţii Lupulescu Maria, Guţă Ana, Firiza Dumitru şi Lupulescu Alexandru, începând cu data de 06.02.2014 până la soluţionarea definitivă a cauzei. În temeiul art.215 alin.1 şi alin.2 lit.a) Cod procedură penală, pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, inculpaţii trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie în raza căruia locuiesc, desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi; d) să nu părăsească ţara decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată. În temeiul art.215 alin.3 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Definitivă”, scrie pe site-ul Curții de Apel Craiova.
Loading...

Citește și

VIDEO: Captură-record de euro falşi! Cine sunt cei trei bărbați arestați

Peste 100.000 de euro falși au fost confiscaţi, joi, în timpul unei operaţiuni de amploare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.