Patronul magazinului „Mondial” din Târgu Jiu, acuzații GRAVE la adresa AJOFM Gorj! Vezi ce spune Romeo Chiriac!

SURSA FOTO: ecopolitic.ro
SURSA FOTO: ecopolitic.ro
Firma RYLKE PROD SRL, din județul Gorj, a obținut locul I în Topul Național al Firmelor Private din România la categoria – Cifră de Afaceri pe anul 2015. După eveniment, patronul Mihai Zidărnescu a făcut câteva declarații grave la adresa Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj.

mondial
SURSA FOTO: ecopolitic.ro

„În primul rând sunt mândru și bucuros de acest premiu pe care l-am obținut prin muncă multă atât a mea, a familiei cât și a angajaților mei, cât și printr-un management profesionist impus în cadrul societății. Dar…în același timp doresc să precizez faptul că societatea pe care o dețin este singura firmă din Gorj premiată la nivel național dar neglijată de către autoritățile din județ. Dezvoltând acest subiect pot spune că această societate cât și multe alte societăți private suntem sub o presiune incredibilă, în loc să fim sprijiniți de către autoritățile din Gorj, pe fiecare zi ne confruntăm cu diferite probleme, prin diferite presiuni, atât din zona politică cât și din zona instituțiilor conduse tot politic. (…)Să vă dau și o exclusivitate în legătură cu ce se întâmplă la Gorj. De exemplu, o problemă foarte importantă este lipsa forței de muncă, nu ce auziți dumneavoastră că nu sunt locuri de muncă. Nu avem pe cine angaja iar în continuare vă detaliez cum AJOFM Gorj nu ne ajută cu nimic legat de a găsi oameni pentru a-i angaja și ce interese sunt. În acest moment sunt aproximativ 1300 de șomeri înregistrați doar că sunt… atenție, 800 de cereri pe care le fac firmele din Gorj pentru a-i angaja. Însă, AJOFM-ul din Gorj îi păstrează în piață ca șomeri, menținând artificial numărul lor în interesul unor firme de reconversie socială. Sunt menținuți pentru a putea accesa fonduri europene și a primi bani firmele care prestează aceste servicii de reconversie. Majoritatea acestor firme prestatoare sunt firmele de casă a celor din instituție sau cele care sunt recomandate politic. AJOFM-ul din Gorj are societăți care sunt ale ”lor” și interesul instituției este să țină un număr blocat de șomeri folosindu-i pentru reconversie, existând chiar persoane în șomaj care primesc la rândul lor bani prin participarea la aceste cursuri. Eu, ca societate, sunt obligat să anunț locurile pe care le am disponibile dar cei de la AJOFM nu au niciun interes, după cum v-am detaliat mai sus să-mi găsească oameni pentru a-i angaja că-și pierd clienții lor. Vă promit că o să vă dau mai multe detalii, cu exemple și detalii legate de aceste lucruri care se petrec în Gorj iar cu această ocazie atrag atenția și celor din Guvern că sunt multe probleme în anumite județe implicit în județul meu, Gorj”, a spus patronul magazinului Mondial, pentru ecopolitic.ro

romeo-chiriac-ajofm1

Chiriac, stupefiat…

Directorul executiv al AJOFM Gorj, Romeo Chiriac, s-a arătat stupefiat la cele relatate de patronul magazinului Mondial, spunând că niciodată, de când este director executiv al instituţiei, nu a primit vreo comandă politică indiferent de cine s-a aflat la guvernarea ţării.
Romeo Chiriac, director executiv al AJOFM Gorj: „În primul rând îl felicit pe dl.Mihai Zidarescu şi firma pe care o conduce pentru premiul obţinut şi ne mândrim că o firmă din Gorj este pe primul loc la nivel naţional, dar vreau să precizez că toate afirmaţiile referitoare la AJOFM GORJ sunt în integralitate neadevărate”.„AJOFM GORJ nu menţine artificial numărul de şomeri pentru a-i folosi în interesul cuiva”

Chiriac continuă: „Numărul şomerilor înregistraţi la nivelul judeţului Gorj este de 9115 şi nu 1300 cum este precizat în articol, iar numărul locurilor vacante în medie/ zi este de 250.
Sunt de acord că unii angajatori, din anumite domenii de activitate, se confruntă cu deficit de personal şi nu găsesc forţa de muncă necesară din varii motive, dar ce trebuie ştiut este faptul că măsuri coercitive putem lua doar asupra şomerilor indemnizaţi ( nr. acestora fiind de 3224 ) în situaţia în care le oferim locuri de muncă conforme cu pregătirea profesională a acestora, mergându-se chiar până la încetarea plăţii indemnizaţiei de şomaj dacă aceştia refuza locul de muncă oferit, ceea ce s-a şi întâmplat în mai multe cazuri.
Este o contradicţie între afirmaţiile făcute şi realitate, întrucât este foarte bine de ştiut că ne confruntăm cu mari greutăţi în a forma grupele de cursanţi pe meserii în vederea organizării cursurilor de formare profesională, confruntându-ne cu aceeaşi problemă cu care se confruntă unii angajatori , adică lipsa personalului de care au nevoie, ajungând chiar să încetăm plata indemnizaţiei de şomaj şomerilor indemnizaţi care refuză participarea la programele de formare profesională”.

„Vă spun cu mâna pe inimă că n-am primit niciodată vreo comandă politică”

„Ţinând cont că AJOFM GORJ are pe de o parte un plan de formare profesională de îndeplinit, iar pe de altă parte un plan de ocupare a şomerilor în urma formării profesionale, AJOFM GORJ a făcut toate diligentele necesare îndeplinirii acestor planuri, manifestând transparenţa totală în privinţa contractelor încheiate cu toţi furnizorii de servicii, iar şomerilor decontându-li-se doar abonamentele sau biletele de transport de la domiciliu la locul de instruire şi nu alte sume de bani pentru participarea la cursuri, cum se menţionează.
AJOFM GORJ a manifestat şi manifestă în permanenţă deschidere faţă de toţi angajatorii care au solicitat încheierea de convenţii privind subvenţionarea locurilor de muncă, onorând absolut toate cererile angajatorilor care au solicitat această.
Vreau să fac cunoscut cu mâna pe inimă că niciodată de când sunt director executiv al acestei instituţii nu am primit vreo comandă politică indiferent de cine s-a aflat la guvernarea ţării, apreciind chiar acest lucru, iar referitor la firme de casă nici nu poate fi vorba atâta timp cât este transparenţa totală şi poate participa la licitaţiile organizate orice furnizor de servicii conform prevederilor legale.
Este pentru prima oară când aud aşa ceva şi este regretabil că se aruncă cu noroi într-o instituţie care chiar îşi face treaba, cu un număr de funcţionari publici subdimensionat şi totuşi la un standard destul de ridicat şi a cărei activitate fiind apreciată la nivel naţional de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă dar şi de către Ministerul Muncii Familiei Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice”, a încheiat directorul instituţiei.

loading…


Loading...

Citește și

VIDEO: Captură-record de euro falşi! Cine sunt cei trei bărbați arestați

Peste 100.000 de euro falși au fost confiscaţi, joi, în timpul unei operaţiuni de amploare …

Un comentariu

  1. ARE DREPTATE MONDIAL CE SPUNE ,CAND SUNI LA AJOFM DESPRE UN LOC DE MUNCA CU DOAR 2 ORE CE SE POSTEAZA PE NET ESTE OCUPAT LOCUL DE MUNCA CEI DE LA AJOFM MINTE TOT GORJUL EI PLATESC CU DREAPTA SI PRIMESC CU STANGA .ACEASTA ORGANIZARE ( AJOFM ) NU NU NU FACE ALCEVA DECAT SA MINTA , SA NU CREEZE LOCURI PENTRU PERSOANE , SA TINA UN DEFICIT DE PERSOANE AFLATE IN SOMAJ,CA DE ACOLO VIN FONDURILE EUROPENE PENTRU EI . I-A CONTROLAT CINEVA AVERILE CELOR DE LA AJOFM . CE AVERI FABULOASE AU TOTI CE LUCREAZA IN ACEASTA INSTITUTIE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.