Patru lideri de sindicat din Federația Energetica le-au vorbit minerilor de la Cariera Roșiuța! Se strâng semnături pentru sporurile introduse în salariu


Lideri de sindicat din Federația Energetică au ajuns luni seara la Cariera Roșiuța, în sala de apel. Sindicaliștii le-au vorbit minerilor de la schimbul trei despre contractul colectiv de muncă, despre dorința lor de a include sporurile, adică cel de producție și adaosul salarial-fostă primă de vacanță, în salariul tarifar al fiecărui angajat. S-a discutat și despre păstrarea și majorarea voucerelor de vacanță și a tichetelor de masă, dar și despre recuperarea procentului de 9% pierdut la actualul CCM, despre sporul de fidelitate ce ar trebui luat de toată lumea dar și despre condițiile de muncă. Viitorul CEO și a zonelor miniere a fost pus la tapet, până la venirea paznicilor care au încercat să scoată liderii afară din sala de apel dar au fost opriți de salariați.


Peste 300 de salariați ai Carierei Roșiuța au fost receptivi la mesajele transmise de Sindicatul Solidaritatea 2013 dar și de restul reprezentanților din Federația Energetica. Discuțiile s-au purtat luni seara la ora 22.00, la intrarea minerilor în schimbul III. Oamenii au vrut să audă despre drepturi recuperate în noul CCM, care va intra în negociere de la finalul acestei luni. Minerii vor includerea celor două sporuri în salariul tarifar, de teamă că le vor pierde, vor tichete de masă majorate și voucere la fel, conform legii. Oamenii le-au cerut liderilor să nu le mai piardă din drepturile actuale. Cer grilă de salarizare unică, să li se adauge inflația anuală la salariu și vor transparență și rezultate din partea liderilor.
Din partea administrației a fost prezent la discuții doar șeful de schimb. Discuția a durat 20 de minute, până la venirea paznicilor care au încercat să scoată liderii din sala de apel, fiind opriți de cei care ascultau mesajul Energetica. Paznicii nu au fost agresivi ci s-au rugat de sindicaliști să plece pentru că le este teamă că vor fi dați afară pentru că li s-a permis accesul în unitatea minieră. Minerii au intervenit însă, i-au scos din sală pe paznici și au lăsat sindicaliștii să vorbească.
Nu era pentru prima dată când reprezentanții acestui sindicat au intrat în unitatea de la Roșiuța pentru a discuta cu minerii, dar paznicul a avut de suferit fiind mutat la Lupoaia.
Loading...

Citește și

A patra zi și jandarmul din Țicleni nu a fost găsit! Ultima informație este că taxiul l-a dus la un club din Timișora

Jandarmul Ionuţ Mădălin Nisipeanu, tânărul de 23 de ani din Țicleni, dispărut de patru zile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.