Pe BAROSĂNEALĂ la Primăria Tg-Jiu! Excursie la Roma, pe bani europeni și propunere NESIMȚITĂ de creștere a salariilor exorbitante


Aproximativ 30 de persoane din Primăria Tg-Jiu, consilieri locali și funcționari, vor pleca, luna viitoare la Roma, într-un schimb de experiență transnațional, pe bani europeni. Delegația va merge inclusiv la Agenția Spațială Italiană pentru a depista factorii care stau la baza eficienței instituției. Nu, nu e glumă, vizita la ASI chiar face parte din programul sejurului aleșilor locali și a funcționărimii în Italia.
Și dacă tot merg moca la Roma, aleșii s-au gândit că funcționarii din Primăria Tg-Jiu că au nevoie de bani pentru shopping, așa că au propus mărirea lefurilor acestora cu 10%.

Pe scurt…

… trebuie trecute în revistă salariile din Primăria Tg-Jiu pentru a avea o idee cu cât sunt plătiți aleșii și funcționarii, lunar.
Primarul municipiului, Marcel Romanescu, are un salariu brut de 18.720 de lei și încasează, efectiv, o leafă lunară de 10.951 care tocmai ce i s-a majorat cu 20 %, pentru că implementează proiecte cu fonduri europene. Cei doi viceprimari, Aurel Popescu și Adrian Tudor, au salarii, brute, de 16.640 de lei, fiecare. Toate acestea sunt Indemnizații brute lunare ale funcțiilor de demnitate publică alese și au fost stabilite în conformitate cu prevederile art. 13 din Legea cadru nr. 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
Trebuie spus că secretarul primăriei are un venit salarial brut, lunar de 11.500 de lei, la care se adaugă 1.725 de lei, spor de condiții vătămătoare. Acest spor reprezintă 15% din salariul de bază și este primit de tot personalul contractual, potrivit reglementărilor legale.
Salariile directorilor, șefilor de servicii și șefilor de birou se situează între 10.010 de lei și 7.150 de lei, lunar, plus sporul amintit. Ceilalți salariați, cu funcții publice de execuție, au salarii cuprinse între 6.477 de lei și 2.193 de lei, acesta fiind și cel mai mic salariu din Primăria Tg-Jiu, pe care-l încasează un îngrijitor. (vezi lista mai jos!)

CLICK PE POZĂ PENTRU A O MĂRI!

Mai trebuie amintit că, și în acest an, funcționarii publici si personalul contractual vor primi vouchere de vacanță, în cuantum de 1450 de lei, la care se adaugă o indemnizație, lunară, de hrană de 347 de lei.
Cu toate astea, consilierii care dețin majoritatea în Consiliul Local Tg-Jiu propun o majorare a indemnizațiilor și a salariilor cu 10%, însă proiectul de hotărâre trebuie inițiat de primarul Marcel Romanescu și supus votului aleșilor locali.

Ce va face funcționărimea la ASI?

În aceste condiții, 30 de persoane, funcționari din Primăria Tg-Jiu și consilieri locali, s-au lipit la o excursie, pe bani europeni, în Italia.
Aceștia vor pleca, luna viitoare la Roma, într-un ”schimb de experiență transnațional”, adică o ”vizită de studiu” într-o instituție publică din Italia, cu scopul de a cunoaște modele de succes și de a face un transfer de bune practici.
Vizita la Roma va avea loc la finele lunii viitoare, adică în perioada 22-24 mai, iar bugetul deplasării este asigurat prin programul ”Calitate=Eficiență=Performanță”, finanțat din fonduri europene.
Instituții gazdă ale delegației române vor fi Automobil Club Italia, Departamentul pentru Administrație Publică și, atenție(!), Agenția Spațială Italiană (ASI).
Ce credeți că va face funcționărimea la ASI? În program apare ca temă: ”Factorii care stau la baza eficienței instituției. Existența sistemelor computerizate de management”, greu de perceput pentru mulți din cei care vor face parte din delegație.
Potrivit unor surse, până miercuri, 10 aprilie a.c., anunțaseră că nu participă la excursie consilierii PMP, Daniela Grădinaru și Ion Săvoiu.
Curios este că, deși a fost prezentată o informare pe tema deplasării în Italia, la ultima ședință a Consiliului Local Tg-Jiu, documentul nu apare menționat în ordinea de zi și nici în secțiunea specială cu hotărâri de pe site-ul Primăriei Tg-Jiu.

loading...
Loading...

Citește și

Conducerea Carierei Roșiuța și liderii de sindicat nu au dat din coate pentru prezidențiale! Minerii navetiști nu au mai fost aduși duminică la schimbul I

Dacă la europarlamentare a fost ,,fierbere” la Cariera Roșiuța, directorul Constantin David aducând la serviciu …

Un comentariu

  1. Plătim taxe și impozite pentru salariile voastre nesimțite? Pe când orașul arata jalnic și copiii noștri nu au nici un viitor în jegul asta de oraș. Emigram cu toții… Nu doresc sa mai plătesc taxe și impozite pentru nenorocirii ăștia!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: