Pe cine vrea CE Oltenia să deconecteze de la contracte!

ceo02

Complexul Energetic Oltenia reproșează conducerii Minprest Serv că nu a încheiat și alte contracte de prestări servicii în afara celor existente, încheiate cu CEO. În acest sens, conducerea companiei a transmis un comunicat de presă. Numai că punctul de vedere al CEO vine la câteva zile de când o comisie a companiei, condusă de directorul interimar al CEO, a impus conducerii Minprest să facă 800 de concedieri.

Astfel, în cadrul planului de reorganizare, restructurare și eficientizare al CE Oltenia sunt cuprinse o serie de măsuri cuantificate financiar pentru reducerea costurilor de producție în perioada 2016-2020, în vederea încadrării în prețul de vânzare prognozat, arată CEO.

Se cer alți beneficiari

În comunicatul menționat, se mai precizează: „Una dintre măsuri se referă la reevaluarea contractelor de prestări servicii în funcție de necesitățile activităților desfășurate în cadrul companiei. Această măsură se aplică inclusiv contractelor comerciale de prestări servicii încheiate cu MINPREST. MINPREST este o societate comercială de sine stătătoare care trebuie să încheie contracte cu orice alți beneficiari pentru a-și asigura continuitatea activității și să nu se limiteze doar la relațiile contractuale cu CE Oltenia”.

Nicio vorbă despre slujbele care se vor desființa

Amintim că, în urmă cu câteva zile, la nivelul Complexului Energetic Oltenia s-a constituit o comisie, formată din Laurenţiu Ciobotărică, Daniel Antonie, Grigore Dădălău, Dorina Jianu, Daniel Pităroiu, Radu Angheloiu şi Ion Ruşeţ, care a şi prezentat directorului Minprest Serv, Gabriel Giorgi, planul de restructurare a societăţii şi anume, 800 de concedieri. Despre disponibilizările impuse la Minprest, conducerea CE Oltenia nu a adus nicio lămurire.

„Realitatea impune restructurare”

Mai departe, în comunicat, compania mai precizează: „CE Oltenia, în calitate de acționar majoritar, solicită Consiliului de Administrație și conducerii executive a MINPREST să evalueze situația companiei foarte atent, în vederea găsirii celor mai bune soluții de continuitate și eficienta economică. Conducerea MINPREST nu poate transfera  obligațiile pe care le are față de angajați sau partenerii de afaceri către acționarii companiei, așa cum nu poate cere niciunui partener de afaceri să își dimensioneze activitatea sau contractele altfel decât necesitatea, oportunitatea și realitatea o impun.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.