Pe plan, tăierile din punctul Lateșu, la 61 de metri de terenul lui Gelatu! Dosar penal, în lucru la Poliția Târgu-Jiu


Primăria Peștișani deține la Registrul Agricol un fotoplan care arată clar unde sunt proprietățile atât ale lui Vasile Gelatu, care s-a ales cu dosar penal la finalul lunii trecute pentru că a tăiat și marcat din proprietăți care nu erau ale lui, cât și ale cetățenilor care s-au simțit furați de respectivul pensionar. Mai exact, în fotoplan se vede clar că marcările arborilor tăiați de Gelatu, la final de octombrie, s-au făcut la 61 de metri de terenul unde acesta este, de fapt, coproprietar. Gelatu a declarat însă pe 4 noiembrie pentru Gorj-Domino că el nu s-ar face vinovat de infracțiunea de furt, deoarece el a marcat pe terenul moștenitorilor lui Dăianu Gheorghe, deși, din fotoplan reiese că ar fi tăiat pe terenul lui Șt. Drăgănescu, decedat și el, ca și Dăianu.

Spriritele sunt în continuare tensionate în comuna Peștișani, după ce, la finalul lunii trecute, s-a reclamat la 112 că din proprietăți ale unor cetățeni din comună, în punctul Lateșu, s-ar fi sustras 10 arbori de esență carpen. În reclamația la 112 se indica drept vinovat de comiterea infracțiunii de furt, prin convingerea reprezentanților silvici de a marca în proprietatea altora, Gelatu Vasile, un pensionar din Peștișani, care mai deține un dosar penal pentru o faptă similară, dosarul aflându-se în curs de judecată la o instanță a Tribunalului Gorj. În cauză s-a deschis dosar penal, polițiștii inițial de la Peștișani apoi de la Târgu-Jiu deplasându-se în teren și constantând cioatele rămse după tăierea făcută de către Gelatu. Dosarul se află în curs de anchetă la Poliția Târgu-Jiu, deși în cauză fiind audiat reclamantul și urma și persoana indicată drept vinovată de marcare incorectă și tătere ilegală din proprietăți care nu îi aparțin de drept.

Greșeală penală

Gelatu s-a apărat public spunând că soția sa ar fi moștenitoarea lui Dăianu Gheorghe dar și că poate folosi și proprietatea unei mătuși de-a soției sale.
Omul avea dreptate privind moștenirea celor două femei, dar nu a luat în calcul că nu a marcat și taiat pe proprietatea lui Dăianu, și implicit a celor două fiice ale acestuia, ci pe proprietatea lui Ștefan Drăgănescu, cum se vede clar din fotoplanul ce va ajunge la dosarul penal alături de alte numeroase acte care au fost deja depuse anchetatorilor de către Constantin Fuiorea, reclamant în cauză.
Fotoplanul arată că cioatele rămase după tăierea făcută de Gelatu se află la 61 de metri lățime de terenul forestier unde Gelatu și soția acestuia spun că sunt coproprietari.
În actele deținute de Primăria Peștișani, mai exact din alexa cu terenurile validate de Comisia Județeană de Fond Funciar, se arată clar că moștenitorii defunctului Dăianu Gheorghe sunt: Dăianu Gheorghe, Sulea Maria Și Dăianu Floarea (soacra lui Gelatu Vasile).

loading...
Loading...

Citește și

E dă film! Administratorii Minprest și-au ales președintele: juristul Sebi, de la insolventa UEF!

Sebastian Gheorghe Brânzan a fost ales, de colegii săi liberali, președinte al Consiliului de Administrație …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.