Pe Vodislav o prinde Anul Nou în închisoare

dana-vodislav

Magistrații Tribunalului București au aprobat cererea procurorilor de prelungire a arestului preventiv pentru Dana Vodislav, Rodica Lehner, Elena Băltărețu, Liliana Răcman, Eugenia Adam, Lorenziana Diaconescu și Virgil Băltărețu, urmăriți penal pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influenţă, luare de mită, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu. Medicii, asistentele medicale și fiul medicului Băltărețu vor petrece atât Crăciunul, cât și Anul Nou în arest preventiv.

Magistrații Tribunalului București au decis ca medicii Dana Vodislav, Rodica Lehner și Elena Băltărețu, dar și asistentele medicale Liliana Răcman, Eugenia Adam, Lorenziana Diaconescu și fiul medicului Băltărețu, să mai stea în arest preventiv până pe 9 ianuarie 2014. Judecătorii au admis cererea procurorilor de prelungire a arestului preventiv. „Soluţionare: Admite propunerea formulată de către PÎCCJ Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică. În temeiul art. 155 şi urm. C.p.p. dispune prelungirea duratei arestării preventive a inculpaților cu câte 30 de zile de la data de 11.12.2013 până la data de 09.01.2014 inclusiv. Cu recurs în 24 de ore de la comunicare pentru inculpați şi de la pronunțare pentru Ministerul Public. Pronunțată în ședința publică din data de 09.12.2013”, scrie pe site-ul Tribunalului București. Decizia magistraților a fost deja atacată cu recurs: „Sunt la dosarul cauzei indicii că s-ar fi săvârşit infracţiuni pentru care sunt urmărite penal, însă regula este ca judecarea sau urmărirea penală să se realizeze cu persoanele învinuite în stare de libertate. Măsura arestării preventive mi s-a părut abuzivă, în condiţiile în care nu există posibilitatea influenţării probatoriului care urmează să fie administrat în cauză. Am intentat deja recursul”, a declarat Mihaela Greblă, avocata doctorului Dana Vodislav.

Așteaptă trimiterea în judecată

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de Elena Băltărețu, Dana Vodislav, Rodica Lehner (medici), sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de influenţă, luare de mită, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu; față de Elena Răcman, Lorenziana Diaconescu, Eugenia Adam (asistente medicale), sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de influenţă, dare de mită, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu, iar față de Virgil Băltărețu sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de influenţă, dare de mită, instigare la fals intelectual, complicitate la uz de fals şi complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu. Toți cei mai de sus sunt arestați preventiv. De asemenea, urmărit penal este și Vasile Silian (medic), sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu. Cercetările sunt în curs, fiind chemați zilele acestea la audieri și alți medici.

Miliarde de lei vechi – bani nefiscalizați

Medicii arestați preventiv au câștigat miliarde de lei vechi. La cabinetul medical al medicului Băltăreţu au fost eliberate, în cursul anului 2013, aproximativ 2.600 certificate/fişe medicale, pentru care a fost încasată suma de aproximativ 234.000 lei, în majoritatea situaţiilor nefiind eliberate documente fiscale. La nivelul cabinetului medical la care funcţiona ca asociat şi administrator Vodislav Dana Maria, au fost eliberate, de la începutul anului până în prezent, 2.500 certificate, pentru care au fost încasată suma de 225.000 lei, majoritatea fără emiterea unor documente fiscale. O situaţie similară s-a constatat şi la cabinetul medical la care funcţiona Lehner Rodica, unde, în cursul acestui an, au fost eliberate circa 1.500 certificate/fişe medicale, pentru care a fost încasată suma de 127.500 lei.

Loading...

Citește și

ISU Gorj, la bilanţ: Aproape 5000 de intervenţii SMURD în 2019

Reprezentanții ISU Gorj și-au prezentat bilanțul activității, pentru 2019. Din cele peste 7900 de situații …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.