Pedicuţa te ajută să te laşi de fumat


Dependenţa de ţigări este un viciu care are efecte nocive pe termen lung. Pedicuţa ajută organismul să elimine rapid toxinele şi le oferă un sprijin celor care suferă de alcoolism şi celor care vor să se lase de fumat.

Remediu antitabac

Denumită în popor şi „barba ursului“ sau „muşchi de pământ“, pedicuţa face ca mirosul şi gustul de tutun să devină insuportabile. Părţile aeriene ale plantei conţin substanţe active, cum ar fi alcaloizii, acizii organici, flavonoidele şi sărurile minerale. Specialiştii susţin că pedicuţa îi ajută pe fumători să se lase de acest viciu şi să lupte împotriva lui. Prepară o infuzie din 1 linguriţă de plantă uscată la 1 cană cu apă clocotită. Lasă la infuzat 10 minute, strecoară şi bea nu mai mult de 1 cană pe zi, în cure de 2-3 săptămâni, întrucât planta conţine şi unele substanţe toxice. După o pauză de 7-10 zile, cura se poate relua la nevoie.

Susţine funcţiile ficatului

Fumatul este un factor de risc pentru numeroase boli ale plămânilor, dar şi ale ficatului. De aceea, un remediu pe bază de pedicuţă va ajuta la detoxificare şi la refacerea celulelor hepatice. În acest caz, poţi folosi o tinctură care se prepară în felul următor: se macerează 2-3 linguri cu plantă într-un borcan cu alcool alimentar 15 zile, după care se filtrează şi se pun în recipiente mai mici. Se ia câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, înainte de masă. Tot pentru fumătorii care îşi doresc să scape de acest viciu se recomandă şi tratamentul cu pulbere de pedicuţă. După câteva zile de tratament, va apărea o senzaţie de greaţă la fiecare încercare de a fuma, iar astfel pofta va dispărea treptat.

Bună în caz de boli pulmonare

Planta are acţiune terapeutică şi în cazul persoanelor care suferă de bronşită tabagică sau alte boli ale aparatului respirator. O poţi folosi şi în combinaţie cu alte plante care luptă împotriva efectelor nicotinei, precum obligeana, valeriana, iasomia sau muşeţelul. Prepară o infuzie din câte 1 linguriţă din fiecare plantă la 500 ml de apă clocotită şi bea acest ceai de maximum 2 ori pe zi. Remediul nu numai că este de ajutor în uşurarea respiraţiei, dar are şi efecte sedative asupra sistemului nervos. E posibil ca în perioada de sevraj, fumătorii să se confrunte cu o stare crescută de irascibilitate, fiind predispuşi anxietăţii şi depresiei.

Bine de ştiut!

Persoanele care suferă de diaree nu trebuie să urmeze tratamente pe bază de pedicuţă, deoarece planta poate provoca spasme intestinale.

Citește mai mult pe: clicksanatate.ro

loading...
Loading...

Citește și

De ce să mănânci mere în fiecare zi

Excelente ca gustare între mese, mai ales în perioada dimineţii, merele ocupă un loc fruntaş …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.