sâmbătă , 19 octombrie 2019 - 0:46

Pelerinaj la Mănăstirea Prislop pentru bolnavii de cancer

bogdana-costoiu

Data de 1 Octombrie marchează, în fiecare an, Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului la Sân, acesta fiind un moment prielnic pentru a aduce, mai intens, în atenția opiniei publice importanța prevenirii și depistării precoce a cancerului mamar. Și în acest an, Asociația Română de Oncologie „Sfânta Ana” desfășoară campanii de informare privind cancerul de sân cu accent pe prevenție și depistare precoce și organizează un pelerinaj al bolnavilor de cancer la Mânăstirea Lainici și la mormântul părintelui Arsenie Boca- Mânăstirea Prislop, cu sprijinul lui Sorin Tamoși.

Voluntarii asociației distribuie, în această săptămână, pliante informative în municipiul Tg-Jiu, în special în zonele aglomerate: piețe, zonele pietonale circulate, parcuri, dar și în diferite instituții. De altfel, Asociația Română de Oncologie „Sfânta Ana” a desfășurat de la înființare vaste campanii de informare asupra diferitelor forme de cancer (sân, col uterin, bronhopulmonar, colorectal) în special în școlile și liceele din județul Gorj având parteneri ca Inspectoratul Școlar Gorj, Consiliul Județean Gorj, Primăria Muncipiului Tg-Jiu, Școala Postliceală „Carol Davila”, ș.a. Cancerul de sân este printre principalele teme dezbătute de medici renumiți din țară la Conferința Națională „Actualități în terapia și diagnosticul cancerului” organizată de Asociația Română de Oncologie „Sfânta Ana” la Tg-Jiu, conferință ajunsă în 2014 la cea de-a treia ediție. Medicii voluntari ai asociației efectuează controale pacienților și ecografii mamare gratuite pe parcursul întregului an. Cancerul de sân poate fi depistat înainte de apariția manifestărilor clinice, depistarea precoce asigurând șanse maxime pentru un tratament eficient și un prognostic bun. În România, însă, doar sub 10% dintre pacientele noi sunt diagnosticate în fază incipientă.

loading...
Loading...

Citește și

38 de ani de la revolta anticomunistă a minerilor din Motru! Primarul marchează momentul SEC, intenționează să schimbe denumirea Parcului Central

„Ceauşescu, PCR, pâinea noastră unde e?“, asta au strigat minerii din Motru în octombrie 1981, …

2 comentarii

  1. am citit de 2 ori materialul in speranta ca voi regasi informatia prezentata in titlu… a avut loc pelerinajul? o sa aiba loc? de unde se face plecarea? imi puteti oferii aceste informatii?

  2. Pelerinajul are loc vineri, 3 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: