duminică , 15 septembrie 2019 - 17:51

Pentru ce stăpâni ponegresc unii serviciile secrete românești?

Ne place să fim „bagabonți” și s-o ardem cu diverse, dar niciodată când e vorba de interesul personal ori de microgrup. Și asta la nivel de nație, evident. Acolo… n-am mâncat ceapă, nu ne pute gura a hoit. Discutăm azi despre prigoana începută de coaliția PSD&ALDE&UDMR împotriva serviciilor secrete. Subiectul în sine e oarecum tabu, nefiind explicit abordat. Doar așa, cu „sugestionări”. Inclusiv poza aia pe tricourile „abuzaților” indică, voalat, că lupta actualei puteri e împotriva celor fără față, invizibililor din serviciile secrete. Aaa, e și contra abuzatorilor din justiție. Uitasem de asta. Eventual chiar un mix, ne sugerează experții în imagini ai PSD…

Să revenim. Dacă-ți mai arunci ochișorii (și) pe presa centrală – aia de nu-i de tot compromisă de intervenția actualei coaliții – nu poți să nu te mire o treabă: conform deputatului Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, membru al Comisiei de control privind SRI, există un protocol secret semnat de însuși Liviu Dragnea, când era mare și tare la Ministerul Dezvoltării Regionale, și care ar fi „singurul protocol cu SRI necontestat” de urlători (mai mult sau mai puțin profi!). Cuuuuuuuum? Nu am dubii că situația nu e așa. Un membru al acestei comisii nu face asemenea declarații. Clar nu! Apoi, eu cred că o asemenea ieșire publică este în concordanță cu deținerea unor adevăruri certe. Mai mult de atât: cum deputatul USR a aflat de asta, clar știu și colegii de partid/alianță ai lui Dragnea, adică cei care face parte din comisia asta specială. Căci este o comisie aparte. Intuiți de ce. Dar acei oameni sunt preșuri în fața omului cu apucături de dictator, nu încape dubiu. Cum, Liviule, există un protocol semnat de tine cu spionii, cu abuzatorii?! Adică acele „nenorociri” – cum urlă aparatul tău de propagandă – sunt pe preferințe?! Nu-s toate actele alea semnate cu spionii la fel de rele pentru „România” voastră?! Că nu mai înțeleg nimic, jur pe mustața ta de bunic plin de virilitate! Io nu mai cred asta, cum ar exclama amicul Cătălin.

Lăsând deoparte ironia, situația este extrem, extrem de îngrijorătoare: Dragnea vrea să controleze totul, asta însemnând actul justiției și serviciile secrete. Cele două „chestiuni” sunt, de fapt, ultima redută în calea unei dictaturi scârboase, mult mai infectă decât descălecatul lui Năstase.

Am remarcat, în ultimul an și jumătate, un atac perfid la adresa serviciilor. Constant, pas cu pas, activitatea acestora entități importante a reprezentat motiv de ponegrire, de ocară, de arătat cu degetul. Mai întâi sugerat, iar acum… atac la baionetă și bocanc! Conform ideilor pe care Dragnea și aparatul lui de comunicare vor să le imprime oamenilor din țara asta, de vină pentru starea dezastruoasă a țării (în toate, dar absolut toate sectoarele de activitate) sunt serviciile secrete și justiția. Nu clasa politică putred de coruptă, nu oamenii mânjiți din fiecare partid, nu acoliții lor din afara partidelor (dar cu interese comune la cașcaval). Nu, nu-s ei vinovați pentru jaful generalizat la care a fost supusă țara. Bă, mă lași? Pe mine trebuie să mă speli mult pe creier să halesc inepțiile propagandistice ale lu’ pesedache!

Nu vreau să se înțeleagă că nu-s și elemente nocive (ori rău intenționate) în serviciile secrete. Sau în justiție. Nu, ele există și ideal ar fi să nu le mai avem. Pădure fără uscături clar nu poate fi. Însă a arunca vina asupra unui întreg sistem (fie al siguranței naționale, fie al justiției)… mi se pare foarte, foarte periculos. Pentru entitatea statală numită România! Sunt tare curios cu cine ar face Dragnea, zis și Liviu, activitatea de Intelligence din cadrul SRI, SIE ori alte servicii de care poate nu știm. Cu domnii Manda Iulian Claudiu sau Weber Mihai, cei doi parlamentari ai PSD care conduc comisiile de control asupra activității SRI, respectiv SIE?! Să fim serioși!

Bătălia pe Justiție este în plină desfășurare. Aparent, Dragnea a pus gheara pe acest domeniu esențial. Pe ascuns, se dă o luptă mult mai importantă pentru serviciile secrete. Și aici nu mai vorbim de interesul teleormăneanului cu ciorapi la sandale… vara. Nu, vorbim de cocoșarea/încălecarea serviciilor secrete românești de forțe/interese din afara spațiului carpato-danubiano-pontic. Să nu uităm că serviciile secrete ale României sunt apreciate de toată lumea, fiind printre cele mai performante din lume. Avem oameni, avem tehnologie, avem tot ce ne trebuie.
Așadar, cine ne vrea învinși, folosindu-se de Dragnea și rândașii lui vremelnici?!

P.S.: Nu m-a rugat nimeni să scriu despre subiectul de azi. Așadar, să nu aud vorbe aiurea-n troleu.

loading...
Loading...

Citește și

Muie, muie dar cu ce?

Prostia m-a copleșit și nu prostia în sine ci numărul minților care o produc? Muia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: