Pericol! Cade tencuiala de pe Casa Sindicatelor Motru


Casa de Cultură a Sindicatelor din Motru se află într-o stare avansată de degradare. Bucăți mari de tencuială cad de pe aceasta, punând în pericol trecătorii, dar în zonă nu se iau niciun fel de măsuri, nici pentru îngrădirea locurilor cu grave probleme nici pentru începerea efectivă a reparării clădirii. Asta, deși autoritățile locale au anunțat în vară că acest spațiu va beneficia de fonduri europene pentru reabilitare.

În luna iunie, Primăria Motru anunța cu surle și trâmbițe că va reabilita termic, cu fonduri europene, Casa de Cultură din municipiu. În acest sens fiind semnat un contract de finanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale. Nu se spunea nimic de reabilitarea exterioară a clădirii, dar nici cea termică e edificiului nu a început deși în curând autoritățile nu vor mai avea ce moderniza termic la cum arată spațiul pe exterior.
Proiectul anunțat în vară avea o valoare totală de peste trei milioane de lei, iar întreaga clădire, se anunța, urma să fie reabilitată termic.

Până la reabilitare merge și o consultanță

„Obiectivul general al proiectului îl reprezintă implementarea masurilor de eficiență energetică ce vor conduce la îmbunătățirea condiţiilor de derulare a activităților din clădirea reabilitată termic – Casa de Cultura Motru, prin: îmbunătățirea condiţiilor de igienă și confort termic interior; reducerea pierderilor de căldură și a consumurilor energetice; reducerea costurilor de întreţinere pentru încălzire și apă caldă de consum; reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul și consumul de energie conducând la utilizarea eficientă a resurselor de energie, în conformitate cu strategia Europa 2020. De asemenea, obiectivul proiectului conduce și la îndeplinirea obiectivului specific al axei prioritare și anume: creşterea eficienței energetice în clădirile rezidenţiale, clădirile publice și sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari. Obiectivele specifice ale proiectului: o reabilitarea termică a clădirii și a instalaţiilor aferente acesteia într-o perioadă de doi ani de la semnarea contractului de finanţare (instalaţia apă caldă consum, instalaţia de iluminat, instalaţia de încălzire); creşterea gradului de confort al persoanelor care vor participa la evenimente în clădirea reabilitată termic și care își desfăşoară activitatea în aceasta, în primul an de durabilitate a investiţiei. Valoarea totală a proiectului (inclusiv finanţarea nerambursabilă) – 3.154.388,36 lei, din care: – valoarea totală eligibilă: 2.413.806,32 lei; din care o valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR de 2.051.735,38 lei; o valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național de 313.794,76 lei; o valoare a cofinanțării eligibile a beneficiarului de 48.276,18 lei. Valoarea neeligibilă inclusiv TVA: 740.582,04 lei. Data finalizării proiectului este 31.12.2020“, potrivit Primăriei Motru.
Până însă la realizarea lucrării, autoritățile au anunțat, în august, că vrea să achiziționeze servicii de consultanță pentru managementul proiectului privind reabilitarea termică a Casei de Cultura din municipiu.

loading...
Loading...

Citește și

Lumină, doar de la lumânare! După ce i s-a furat cablul de curent, un localnic sărac din Berlești a ajuns să fie tot el cercetat de poliție!

Un echipaj de poliție din Berlești s-a prezentat, săpămâna trecută, la locuința unui cetățean cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: