PERICOL la un colegiu din Tg-Jiu! Ca să nu le cadă tencuiala în cap elevilor, clădirea a fost împrejmuită cu bandă de protecție. Nici o firmă nu și-a dorit contractul de 1,3 milioane de euro pentru reabilitarea imobilului, iar licitația a fost ANULATĂ!


Hârțogăria, procedurile greoaie de licitație și lentoarea cu care s-au mișcat autoritățile locale au făcut ca lucrările de reabilitare la Colegiul Național ”Spiru Haret” (CNSH) Tg-Jiu să întârzie nepermis de mult, iar clădirea, monument istoric, să ajungă într-un stadiu de degradare alarmant. Reprezentanții instituției de învățământ au fost puși, joi, 3 octombrie a.c., în situația de a împrejmui imobilul cu bandă de protecție, pentru că există riscul ca tencuiala de pe pereții exterior ai imobilului și țigle din acoperiș să cadă și să-i rănească pe elevi.
Trebuie spus că, Primăria Municipiului Tg-Jiu a eliberat autorizație de construire, în vederea reabilitării clădirii în care funcționează prestigiosul Colegiu, pentru care au fost alocați 6,2 milioane de lei, însă nici o firmă nu s-a prezentat la licitația care trebuia să aibă loc în urmă cu două săptămâni, iar aceasta a fost anulată.

La începutul lui 2018, Consiliul Local Tg-Jiu a aprobat indicatorii tehnico-economici în vederea reabilitării imobilului, monument istoric, în care funcționează CNSH, finanțarea fiind asigurată de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, prin PNDL 2.
La acel moment, într-un document elaborat de reprezentanţii Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu se preciza că imobilul ”prezintă degradări în ceea ce priveşte tâmplăria exterioară şi interioară, faţada, soclul, şarpanta şi învelitoarea din ţiglă, pardoselile şi instalaţiile electrice interioare. Amfiteatrul liceului ce se remarcă printr-o arhitectură interioară deosebită, prezintă degradări ale vopsitoriilor, pardoselilor, mobilierului şi instalaţiilor termice, electrică, de sonorizare şi mecanică de scenă. Corp C2 – şcoala gimnazială P+1, prezintă degradări ale elementelor constructive atât la interior, cât şi la exterior. Biblioteca liceului, care funcţionează într-o clădire separată cu un singur nivel, adăposteşte peste 25.000 de volume, publicaţii periodice din ţară şi străinătate, având o sală de lectură de 20 de locuri, ea prezintă degradări ale elementelor constructive atât exterioare, cât şi interioare. Investiţia se justifică prin necesitatea reducerii consumului de energie care se realizează prin schimbarea tâmplăriei exterioare, refacerea tencuielilor faţadelor, a şarpantelor, învelitorilor şi a iluminatului interior, precum şi necesitatea asigurării unor condiţii optime procesului instructiv-educativ”.

În luna iulie a anului trecut, a fost scos la licitație contractul pentru servicii de proiectare și asistență tehnică, care a fost câștigat de societatea Cardum 7 SRL a arhitectului Iulian Cămui. Termenul pentru realizarea proiectului a fost de două luni, iar costul acestuia 115.000 de lei.
În documentele de la acea vreme se estimase că valoarea lucrărilor de reabilitare se va cifra în jurul sumei de 5,5 milioane de lei.
În luna iulie a acestui an, Primăria Tg-Jiu a eliberat și autorizația de construire pentru lucrările de reabilitare, valabilă 12 luni, iar contractul de lucrări a fost scos la licitație, suma estimată fiind de 6.252.000 de lei, fără TVA. Deși au fost puși în joc peste 1,3 milioane de euro, iar finanțarea este asigurată, la licitația din data de 18 septembrie a.c. nu s-a prezentat nici un constructor, așa că procedura a fost anulată.

Între timp, clădirea în care funcționează CNSH se degradează pe zi ce trece, iar conducerea unității de învățământ a decis să împrejmuiască zona din jurul imobilului unde tencuiala este căzută și există pericolul să cadă și tigle din acoperiș, pentru ca elevii să nu fie răniți.

Loading...

Citește și

Iată pe cine a vrut un partid să arunce în lupta pentru o primărie din Gorj!

Mariana Popescu, cetățean fictiv al municipiului Motru, și-a anunțat pe rețelele de socializare o candidatură …

Un comentariu

  1. Jos haita roșie!

    Ne putem pune întrebarea: – Ce a rămad în urma lui Gorun?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.