duminică , 18 noiembrie 2018 - 16:24

PERICOL pe Transalpina! Rămâne închisă

Transalpina rămâne încă închisă din cauza zăpezii. Drumarii spun că încă este periculos pentru a deschide circulaţia pe  „Drumul Regelui”. La peste 2.000 de metri altitudine, zăpada măsoară şi peste patru metri, iar utilajele de deszăpezire acţionează cu greu.

Astfel, drumarii nu pot spune data exactă când se va deschide Transalpina. Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu a declarat că se lucrează încontinuu pentru a deschide cât mai repede „Drumul Regelui” şi îi sfătuieşte pe turiştii care se aventurează pe serpentine că pericolul este foarte mare. „Sigur, este multă zăpadă în această zonă. Miercuri, am avut o întâlnire cu domnul director general, Cătălin Homor şi dumnealui a dispus clar să luăm toate măsurile de siguranţă pentru această zonă şi în condiţiile în care avem convingerea că se poate circula vom solicita comisia mixta CNADNR – Poliţie şi vom propune deschiderea. Jos este gheaţă. Zăpada este mare şi este foarte clar că pericolul este foarte mare să se circule în această zona”, a declarat Ion Tudor.

Cabanierii aşteaptă cu nerăbdare turiştii

Cabanierii din Rânca aşteaptă cu nerăbdare ca Transalpina să se deschidă pentru că turiştii străini vor deja să vină în zonă. De asemenea, o parte din cabanieri s-au mobilizat şi au închiriat un utilaj pentru a ajuta drumarii la deszăpezire. „Foarte mulţi turişti ne întreabă dacă Transalpina este deschisă şi nu sunt numai turişti din România, ci şi din străinătate. Trebuie neapărat să se deschidă Transalpina. Deja un fir este deszăpezit şi se lucrează la al doilea fir. Noi suntem vreo 15 cabane care ne-am strâns şi ajutăm la deszăpezire. Am închiriat un utilaj şi am ajutat cât se poate”, a declarat un cabanier. „Turişti vin să admire zăpada de pe vârful muntelui. Am văzut că se lucrează şi sperăm ca în câteva zile să se poată circula pe Transalpina. Noi aşteptăm turiştii. Anul acesta a fost mai ciudat faţă de alţi ani”, a mai precizat un cabanier.

loading...
Loading...

Citește și

Programe pentru dezvoltarea sistemului de asistență a vârstnicilor la domiciliu

Guvernul vine în sprijinul persoanelor vârstnice! Acesta a aprobat miercuri un proiect de Hotărâre care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodată site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.