Perimetru cu cărbune din Gorj, scos la concesionat de ANRM! Satul Ceaușeștilor așteaptă investitori


Un perimetru cu lignit, situat în zona Miculești, satul de lângă Motru fiind cunoscut pentru numărul mare de localnici care poartă numele fostului dictator Nicolae Ceaușescu, a fost scos la licitație, înainte de Paște, de Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM). Terenul poate fi concesionat și de privați, varianta stabilită de ANRM fiind concursul public de ofertă.

ANRM a scos la licitație, în vederea concesionării, 19 perimetre în vederea exploatării, dintre care 7 de cărbune și 5 de ape minerale sau geotermale. Una cu lignit este și din Gorj, adică zona Miculești IV, aceasta fiind situată la 10 minute cu mașina de municipiul Motru. Localitatea este una mică dar cunoscută în zonă deoarece aici a funcționat o carieră de cărbune. Ea a fost închisă însă în 2004, în același an în care își închideau porțile obiectivele minerești de la Roșiuța, Fărcășești, Timișeni, Horăști, Lupoița, Albeni, Urdari, pentru procedură alocându-se atunci 14,5 milioane de lei.

Zona nu mai este cunoscută, însă, în ultimii ani pentru minerit, ci pentru numărul mare de localnici care se numesc Nicolae Ceaușescu. Aici, în 2010, era 50 de localnici care aveau numele dictatorului dar ei nu erau cizmari ci mineri, chiar dacă nu la Miculești.

ANRM revigorează însă mineritul în zonă, scoțând la licitație recent acest permietru cu lignit care în cazul unui investitor privat poate crea ceva locuri de muncă în localitate. Rămâne de văzut câte oferte s-au depus pentru acest perimetru și cine l-a câștigat.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.