Peste 100 de afaceriști din panificație, sancționați

paine-vatra

În perioada 19-24 octombrie, poliţiştii au continuat seria acţiunilor de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. Astfel, la nivelul judeţului Gorj, poliţiştii au efectuat 219 controale la societăţi comerciale şi persoane fizice, fiind verificate şi peste 130 de mijloace de transport.

A fost constatată o infracţiune la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, prejudiciul creat fiind estimat la suma de 20.000 lei. De asemenea, au fost aplicate 108 sancţiuni contravenţionale, dintre care 35 la Legea nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite republicată, în valoare totală de peste 40.000 lei. Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii gorjeni depăşeşte suma de 2.000 lei. În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din municipiul Motru, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au constatat că P.D., în calitate de administrator, a reţinut şi nu a virat contribuţiile cu reţinere la sursă, cu o întârziere mai mare de 30 zile de la scadenţă, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în cuantum de 20.000 lei. Administratorul este cercetat de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 241/2005 privind combaterea evaziunii fiscale.

loading...
Loading...

Citește și

Temutul radar pistol, scos pe șoselele din Gorj

Poliția a pus toate radarele pe vitezomanii din Gorj, în weekend. Zeci de șoferi au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.