Peste 250.000 euro, nejustificați de medicul Dana Vodislav

vodislav-dana-euro

Agenția Națională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 1.111.067 lei (aprox. 252.515 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Dana Vodislav, fost medic Șef al Secției de Oftalmologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, împreună cu familia.

Reprezentanții Agenției Naționale de Integritate (ANI) au constatat că, în perioada 21 mai 2007 – 31 decembrie 2012, medicul oftalmolog Dana Vodislav a realizat venituri salariale în cuantum de 1.448.785 lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 2.559.852 lei. Din această sumă, 1.708.952 lei reprezintă depuneri numerar în conturile bancare, retrageri numerar, achiziție imobil, iar 850.900 lei reprezintă suma ridicată în urma percheziției domiciliare efectuate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică. Astfel, a rezultat o diferență nejustificată, în cuantum de 1.111.067 lei sau aproximativ 252.515 Euro. „Având în vedere aceste aspecte, ANI a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Craiova în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Vodislav Dana în perioada exercitării funcției de conducere, în cadrul unei unități de stat din sistemul de sănătate publică. Vodislav Dana a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere”, spun reprezentanții ANI.

Trimisă în judecată

Medicul Dana Vodislav a fost trimisă în judecată (în luna martie – n.red.) pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, luare de mită, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu. Procurorii au stabilit că aceasta a eliberat 2.622 de acte materiale corespunzătoare fişelor medicale eliberate în perioada ianuarie – noiembrie 2013. În luna martie, în urma perchezițiilor, Danei Vodislav i-au fost indisponibilizate sumele de 864.992 lei şi 4.840 euro, precum şi un număr de 90 obiecte din aur şi argint, în valoare de cca. 45.988 lei, bunuri ridicate cu prilejul percheziţiilor domiciliare efectuate la locuinţa şi sediile cabinetelor medicale aparţinând inculpatei. „(…) valoarea bunurilor dobândite de către inculpată într-o perioadă de 5 ani, anterioară săvârşirii infracţiunilor, depăşeşte în mod vădit veniturile obţinute de aceasta în mod licit, aspecte ce reies şi din compararea datelor cuprinse în declaraţiile de avere cu înscrisurile provenind de la spitalul la care aceasta a funcţionat ca medic oftalmolog. De asemenea, în cauză urmează a fi dispusă, în temeiul dispoziţiilor art. 112 lit. e Cod penal, faţă de inculpata Vodislav Dana-Maria, confiscarea sumei de 222.870 lei, reprezentând contravaloarea unui număr de 2.622 fişe medicale falsificate eliberate de cabinetul său”, declarau procurorii după percheziții.

loading...
Loading...

Citește și

Temutul radar pistol, scos pe șoselele din Gorj

Poliția a pus toate radarele pe vitezomanii din Gorj, în weekend. Zeci de șoferi au …

Un comentariu

  1. sa caute la otp sa vada cati bani are

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.