Peste 250 de oameni, evacuați de pompieri din calea apelor

Peste 250 de persoane din localitatea Peștișu Mare, aflată la câțiva kilometri de municipiul Hunedoara, au fost evacuate miercuri după-amiaza de pompieri, după ce în zonă a plouat torențial, iar apele pârâului Petac au ieșit rapid din matcă și au inundat zona de locuințe, scrie Agerpres.

Potrivit reprezentanților ISU Hunedoara, 60 dintre sinistrați s-au refugiat într-o zonă mai înaltă a localității, iar 200 au fost preluați cu autobuzele și transportați în Hunedoara.

La fața locului intervin mai multe subunități ale pompierilor militari.

O ploaie torențială în care cantitatea de precipitații a depășit 50 de litri pe metrul pătrat a măturat zona municipiilor Deva și Hunedoara, cele mai mari pagube fiind înregistrate în localitățile Josani, Nandru, Peștișu Mic, Peștișu Mare și Cristur, situate în apropierea celor două orașe.
‘Autoritățile au luat măsura preventivă de înștiințare și avertizare a oamenilor referitor la iminența producerii inundațiilor în localități. Totodată, au fost luate măsuri pentru evacuarea preventivă a locuitorilor din Peștișu Mare. Un număr de 200 de locuitori din localitate s-au autoevacuat din case, pe locurile mai înalte din zonă, în timp ce 77 de oameni au fost ajutați să iasă din locuințe și preluați cu mijloace de transport puse la dispoziție de comitetul local și transportați, la cerea acestora, la rude’, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara, maior Anemona Doda.

loading...
Loading...

Citește și

Zona pietonală din Târgu Jiu unde o femeie a fost accidentată, ÎNCHISĂ! Foto

Un echipaj al Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu a sesizat momentul când o persoană …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.