duminică , 19 ianuarie 2020 - 12:30

Peste 4.000 de mașini controlate în trafic, într-o singură zi


Polițiștii au verificat în trafic, într-o singură zi, la nivel național, peste 4.000 de mașini, urmărind dacă acestea îndeplinesc condițiile tehnice pentru a putea circula pe drumurile publice. Acțiunea a avut loc și pe raza județului Gorj, alături de specialiști ai Registrului Auto Român, pentru reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.

„În ziua de vineri, 1 noiembrie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanți ai RAR Gorj, au desfășurat o acțiune pe linia verificării stării tehnice a autovehiculelor puse în circulație. Cu această ocazie au fost depistate mai multe nereguli, sancționate de polițiști cu 15 amenzi, 14 conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și una conform Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și închiriere, în valoare de peste 5.000 lei. Totodată, polițiștii au reținut șase certificate de înmatriculare, ca măsură complementară pentru neregulile constatate”, se precizează într-un comunicat al IPJ Gorj. La nivel național, polițiștii au controlat 4.398 de autovehicule și au constatat 21 de infracțiuni, dintre care 13 la regimul circulației. Aceștia au aplicat 2.242 de sancțiuni, dintre care 239 pentru deficienţe ale instalațiilor de iluminare/semnalizare, 89 pentru deficienţe ale sistemului de rulare, 43 pentru aplicarea foliilor neomologate sau a tratamentelor chimice, nouă pentru deficienţe ale sistemul de frânare și opt pentru deficienţe ale mecanismului de direcție.

„Din totalul sancţiunilor, 1.499 au fost aplicate pentru alte abateri de la normele rutiere, 241 pentru alte deficiențe tehnice, 57 pentru neefectuarea în termen a Inspecției Tehnice Periodice, 15 pentru utilizarea luminilor de ceață utilizate în alte condiții decât pe timp de ceață și 42 pentru abateri prevăzute de alte acte normative. Totodată, polițiștii au indisponibilizat 28 de autovehicule, au reținut 11 permise de conducere și au retras 332 de certificate de înmatriculare. Activitățile de control au fost efectuate cu sprijinul specialiștilor din cadrul Regiei Autonome – Registrul Auto Român”, potrivit reprezentanților Poliției Române.

loading...
Loading...

Citește și

Doi muncitori au făcut infarct și au murit! Ambii, la aceeași oră: 13,30! Unul era angajat al Serviciului de Ambulanță Gorj!

Doi muncitori, unul în vârstă de 60 de ani și altul în vârstă de 58 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.