Peste două săptămâni, Filip scoate iar rovinărenii în stradă! Până atunci primarul cheamă Corpul de Control al lui Anton la CEO


Primarul de Rovinari, Robert Filip, a arătat că poate și a organizat ca la carte mitingul de vineri de la Rovinari, aproape 3000 de cetățeni ai orașului alăturându-se edilului în lupta sa împotriva poluării din localitate. Cetățenii au spus că nu vor ca sănătatea lor și a copiilor lor să fie afectată de redeschiderea vechiului depozit de cărbune, așezat la câțiva metri de ultimele blocuri din oraș. Primarul a anunțat în timpul mitingului că peste două săpămâni reia protestul cu și mai mulți participanți, dar până atunci așteptă ca ministrul Energiei să-și trimită la CEO corpul său de control.

Filip este pregătit să nu cedeze chiar dacă pe linie politică i s-a transmis de șefii ALDE să dea un pas înapoi. Primarul a fost numit recent vicepreședinte al ALDE Gorj, iar bătălia sa recentă cu compania ar putea să-i dăuneze politic. Flip nu a ținut cont de politică și a arătat că interesele cetățenilor sunt cele care ăi interesează, de altfel, primarul arătând că are oricând cel puțin 3000 de voturi.
Prin intermediul unui comunicat de presă, Filip a făcut acuzații grave la adresa companiei și a firmelor care lucrează la noul depozit de cărbune, acuzând totodată oficialii CEO că ar fi mințit în comunicatul trimis presei în ziua protestului. ,, Am luat act de comunicatul de presă mincinos, emis de conducerea Complexului Energetic Oltenia cu câteva ore înaintea demarării protestului locuitorilor din Rovinari față de decizia abuzivă de redeschidere a vechiului depozit de cărbune lângă blocurile din oraș. Minciunile pe care conducerea CEO continuă să le vehiculeze echivalează cu refuzul de a dovedi, fie și în ceasul al doisprezecelea, o minimă responsabilitate față de sănătatea și viețile miilor de rovinăreni. (..)Având în vedere că conducerea CEO dovedește o crasă lipsă de responsabilitate și prin ultimul comunicat de presă emis, protestul anunțat pentru astăzi, cu începere de la ora 16.00, își urmează cursul firesc, și este doar primul dintr-un lung șir de proteste. Am convingerea că, mai devreme sau mai târziu, șefii CEO vor învăța să-i respecte cu adevărat pe locuitorii orașului Rovinari’’, a transmis Filip înaintea mitingului.

Loading...

Citește și

Se deschide un NOU TEATRU la Târgu Jiu!

În aproximativ o lună de zile își deschide porțile un nou teatru la Târgu Jiu! …

4 comentarii

  1. Bravo,domn primar! Cam asa trebuie sa se comporte un adevarat primar! Acum vreo 8 ani IPJ Gorj si una din parcheturile locale au sarit in ajutorul asa zisului management din minerit,afirmand prin inscrisuri oficiale ca depozitul de carbune Rosia va fi mutat pana in 2012…Pericolul conservarii poluarii ramane ridicat ,deoarece in apropierea depozitului Rosia exista un alt depozit,depozitul tampon Pinoasa ,la fel de poluator….noul amplasament al depozitului Rosia nu este cel mai bun ,compania miniera nefiind interesata cu adevarat de limitarea poluarii ,ci de banii care pot fi ”flituiti” prin noua constructie…este inutil sa mai spun ca amplasamentul ideal se situa intr-o zona din apropiere, aici compania a achizitionat mai multe hectare de teren,dar s-a razgandit si arunca prin comunicate de presa vrajeala ca nu s-a inteles cu proprietarii…Genocidul comis de mineritul local ar trebui analizat de institutiile abilitate ale statului…nu exista genocid justificat prin plata de taxe si impozite…problema mutarii depozitelor de carbune ,mutare ce trebuia facute pana in 2008 ,conform unor capitole din tratatul de preaderare al Romaniei la UE,din nefericire nu este singura problema grava generata de mineritul haotic si iresponsabil zonal…generatiile viitoare vor avea de suferit….

    • prietene dar drifturile alea din Rovinari nu au poluat ??? nu il mai riidca in slavi ca fata de ceea ce a promis realizarile sunt cam zero !

  2. Indiferent de ce urmareste acest primar ,a aratat ca poate face pipi pe indicatiile de la partid ,mai mult a aratat ca poate genera o miscare de protest cu caracter civic,chiar daca protestatarii sunt copii sau asistati social, mutarea depozitului de carbune Rosia nu e putin lucru’ ,aceasta mutare ar fi cea mai mare realizare a oricarui primar ,asta in timp ce pe strazile din capitala judetului, inca se mai plimba vaca,calu’ si porcu’…nu sunt rovinarean,dar trebuie sa admir caracterul lui ,probabil o mosteneste pe mama …pe tatal lui l-am cunoscut acum 38 de ani ,el nu putea face o asemenea actiune,pt. ca era un pacifist convins….orasul Rovinari mai are o mare problema….dar toate la timpul lor….

  3. Problema poluarii orasului Rovinari exista si este in curs de rezolvare. S-a inceput demontarea utilajelor din depozitul vechi si mutarea lor in depozitul nou. Pot sa fie sau nu proteste problema se va rezolva atunci cand lucrarile vor fi gata. Protestele organizate de primar nu au nimic in comun cu problema poluarii. Primarul face parte dintr-un grup de interese economice care doresc schimbarea lui Boza si inlocuirea lui cu o persoana care sa faca ce spun ei(grupul de interese economice). Jocul este pus la cale impreuna cu o persoana cu mare influenta politica la ALDE central si la ministru si care face parte din grup. Totul pleaca de la bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.