Petiţie pentru susţinerea clubului Pandurii! Solicitările adresate autorităţilor locale şi acţionarilor


Retrogradat în Liga 2 în 2017, după ce în 2016 intra în insolvenţă, clubul Pandurii Târgu Jiu traversează acum poate cea mai grea perioadă a existenţei sale de 55 de ani. Gruparea gorjeană a fost abandonată de doi ani de acţionarii săi şi supravieţuieşte financiar cu greu în eşalonul secund. Din vara anului trecut a revenit la Târgu Jiu, unde joacă pe un teren sintetic din incinta complexului sportiv Municipal, după ce în anii precedenţi a evoluat fie la Drobeta Turnu Severin ori Motru, însă încă aşteaptă finalizarea noului stadion.

Acum, la început de 2019, clubul Pandurii face un apel public ca acţionarii să revină lângă echipă, iar autorităţilor locale le cere să încheie lucrările de la stadion. „Ne adresăm prin această petiţie tuturor celor care au puterea de a face ceva pentru a ajuta clubul să îşi revină şi pentru a readuce Pandurii în casa în care echipa s-a născut şi a crescut şi acolo unde a scris istorie pentru Municipiul Târgu Jiu”, scrie gruparea gorjeană, care spune că abandonarea clubului nu afectează doar activitatea de la Pandurii, ci şi cea a Centrului de Copii şi Juniori, cât şi suporterii echipei sau iubitorii de fotbal.

Petiţia intitulată „SUSŢINE PANDURII – ECHIPA ORAŞULUI TÂRGU JIU!” poate fi găsită pe site-ul www.petitieonline.com, iar până la publicarea articolului fusese semnată de 476 de persoane. În final, petiţia „va fi adresată autorităţilor locale responsabile şi parlamentarilor gorjeni care se pot implica mai mult pentru ca Pandurii să continue tradiţia fotbalului gorjean!”, susţine clubul Pandurii.

Iată tot textul petiţiei:

„SUSŢINE PANDURII – ECHIPA ORAŞULUI TÂRGU JIU!

Echipa de fotbal a oraşului Târgu Jiu, Pandurii, formaţie care a scris istorie pentru fotbalul gorjean de peste 55 de ani, trece prin momente dificile de mai bine de doi ani. Din păcate, s-a ajuns la situaţia actuală tocmai pentru că autorităţile locale par să fi uitat acest lucru – că PANDURII ESTE ECHIPA DE FOTBAL A ORAŞULUI TÂRGU JIU! Aflat acum în procedură de reorganizare, clubul Pandurii Târgu Jiu nu mai beneficiază de sprijinul membrilor asociaţi, care au fondat practic echipa, dar care de mai bine de doi ani au abandonat-o.

De suferit a avut nu numai echipa Pandurii Târgu Jiu – care evoluează acum în Liga a doua a Campionatului Naţional de Fotbal, ci şi Centrul de Copii şi Juniori al clubului Pandurii, respectiv sute de copii şi tineri care au evoluat sau ar fi putut evolua la Pandurii dacă lucrurile ar fi stat normal şi clubul nu ar fi fost adus în situaţia de a intra în insolvenţă în anul 2016. Mulţi copii şi juniori au abandonat fotbalul sau au plecat către cluburi private, performanţele juniorilor care evoluează în Campionatul Naţional s-au redus, la fel şi cele ale copiilor care evoluează în Campionatele judeţene.

De suferit au avut şi suporterii echipei sau iubitorii de fotbal care veneau cu miile pe Stadionul Municipal chiar şi înainte de promovarea echipei în Liga I. Nu s-au putut deplasa la Severin sau Motru şi echipa a avut de suferit pentru că nu a avut alături publicul care să încurajeze jucătorii, rezultatele fiind şi din acest motiv slabe. În anul 2018 Pandurii a revenit la Târgu Jiu, joacă provizoriu pe terenul sintetic amenajat pentru grupele de copii şi juniori, şi speră să poată reveni anul acesta în propria casă, pe terenul din incinta Stadionului Municipal, acolo unde echipa a scris zeci de ani de istorie.

Ne propunem să reamintim tuturor gorjenilor că Pandurii este echipa oraşului Târgu Jiu şi că a scris pagini frumoase de istorie pentru generaţii de jucători, antrenori şi suporteri, mai multe generaţii de tineri crescând alături de Pandurii în cei peste 55 de ani de istorie. Pentru că susţinătorii echipei Pandurii vor să se bucure din nou de meciurile echipei favorite şi pentru a oferi din nou prilej de bucurii copiilor şi tinerilor care se îndreaptă către acest sport, ne adresăm prin această petiţie tuturor celor care au puterea de a face ceva pentru a ajuta clubul să îşi revină şi pentru a readuce Pandurii în casa în care echipa s-a născut şi a crescut şi acolo unde a scris istorie pentru Municipiul Târgu Jiu:

– Solicităm autorităţilor locale să sprijine fotbalul gorjean şi să fie alături de Pandurii la fel ca atunci când au fondat echipa de fotbal;
– Solicităm autorităţilor locale să grăbească demersurile pentru a finaliza lucrările la Stadionul Municipal din Târgu Jiu;
– Solicităm revenirea pe propriul teren a echipei de fotbal PANDURII şi inaugurarea cât mai rapidă a noului stadion;
– Solicităm o mai mare implicare în sprijinirea activităţii Centrului de Copii şi Juniori al echipei Pandurii, pentru ca acolo să se pregătească în condiţii normale cât mai mulţi copii şi tineri care acum dispută meciurile oficiale pe terenurile din Complexul Sportiv Municipal.

Dacă eşti suporter al echipei Pandurii sau dacă doar te-ai bucurat alături de echipă la promovarea istorică din anul 2005 în Liga I, sau atunci când Pandurii devenea vicecampioană a României, în anul 2013, ori la meciurile susţinute de Pandurii în grupele Europa League, te invităm să semnezi această petiţie care va fi adresată autorităţilor locale responsabile şi parlamentarilor gorjeni care se pot implica mai mult pentru ca Pandurii să continue tradiţia fotbalului gorjean!

Hai să ne bucurăm din nou împreună la un meci al echipei Pandurii, pe stadionul Municipal din Târgu Jiu! Hai să ne unim forţele pentru a putea vedea cât mai curând echipa Pandurii în propria casă!

HAI PANDURII!”

AICI poţi SEMNA PETIŢIA

loading...
Loading...

Citește și

Conducerea clubului Pandurii negociază eventualele prelungiri de contracte cu jucătorii rămași în lot

Pandurii are încă un lot destul de numeros dacă va păstra toţi jucătorii pe care …

Un comentariu

  1. Am intrat sa semnez petitia fiindca, orice ai avea cu oricine, aceasta este echipa gorjenilor. Orice alta echipa, pe care o face ba Cretan, ba Vali Galerie, ba altii care nu au habar de fotbal, dar pot sa-si umple nitel buzunarele de la prosti planuind o asa zisa noua echipa de fotbal (stie f. bine la ce ma refer si domnul Galerie si Cretan)… orice alta echipa nu va reprezenta niciodata Gorjul asa cum au facut-o si o fac Pandurii.
    Deci, am intrat sa semnez. Si cu mare stupoare vad ca cea care sustine ca ar fi autorul petitiei este nimeni alta decat Popescu Monalisa, una din fostele lui nea Ion de la raion…ul apelor acum, mai mare peste judet altadata. Si am iesit cu un gust amar. Deci nu, nu semnez. Daca Pandurii doreste sa traiasca si sa evolueze cu asemenea specimene (si mai are si altii de aceeasi factura), eu, unul nu-mi voi pune numele pe un document alaturi de cel al unei asa zise autoare de acest gen. Inca ma consider un om decent si cu bun simt. Nimic mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: