Pierderi la Complex, mai MICI cu peste 80%


Complexul Energetic Hunedoara estimează pierderi de 169,17 milioane lei pentru 2017, cu 80,3% mai mici faţă de cele de anul trecut, potrivit proiectului bugetului de venituri şi cheltuieli publicat de Ministerul Energiei, pe site-ul propriu, arată InvesTenergy.ro.

”Nivelul pierderii este datorat în principal condiţiilor economice în care îşi desfăşoară activitatea societatea, prin eliminarea pieţei reglementate, energia electrică fiind vândută la preţurile pieţei libere. Handicapul natural pe care Complexul Energetic Hunedoara îl are, ca urmare a faptului că utilizează cel mai scump combustibil, este accentuat de sistemul concurenţial de pe piaţa de energie, în care preţul de vânzare este coborât de către sectoarele energiei regenerabile”, se precizează în nota de fundamentare a proiectului suspus dezbaterii. Efectele măsurilor măsuri de reorganizare şi restructurare luate la CE Hunedoara se vor vedea în anii următori, susțin reprezentanții Ministerului Energiei. În buget sunt prevăzute venituri totale de 664,75 milioane lei şi cheltuieli totale în sumă de 833,9 milioane lei în 2017. Numărul de personal prognozat pentru finele anului este de 3.773 de persoane, faţă de 4.942 angajaţi la sfârşitul anului trecut. În acest an, la CE Hunedoara sunt prevăzute disponibilizări colective ce vizează 1.086 angajați, iar 393 persoane vor ieşi voluntar la pensie. Tribunalul Hunedoara a respins, în 7 februarie, cererea de intrare în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara solicitată de CEH şi a disjuns într-un alt dosar deschiderea procedurii de insolvenţă la solicitarea creditorilor.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.