Pietonii, bicicliștii și căruțașii indisciplinați sancționați de polițiști weekendul trecut

În acest week-end, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Gorj au desfăşurat o activitate preventivă, pe traseul DJ 661 Jupănești – Turburea – Țânțăreni, urmărindu-se creşterea gradului de informare a bicicliștilor și a conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală, cu privire la obligaţiile ce le revin când se deplasează pe drumul public cu acest tip de vehicule.
Având în vedere că indisciplina pietonilor,bicicliştilor şi căruţaşilor reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere, polițiștii rutieri au acționat și pentru combaterea indisciplinei pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor pe raza judeţului Gorj, fiind aplicate 353 de contravenţii, fiind sancționați 92 de pietoni, 89 de biciclişti și 33 de căruţaşi.
Recomandările preventive au avut un impact pozitiv în rândul deţinătorii de biciclete și vehicule cu tracţiune animală, fiindu-le distribuite 60 de veste cu elemente fluorescent-reflectorizante, care să fie folosite pentru echipare, atunci când se deplasează pe drumurile publice.
În discuţiile purtate cu deţinătorii de vehicule cu tracţiune animală, poliţiştii rutieri au scos în evidenţă riscurile la care aceştia se expun atunci când se deplasează pe drumul public cu vehiculele neechipate corespunzător, fiindu-le prezentate obligaţiile ce le revin cu privire la deplasarea, oprirea şi staţionarea pe drumul public, schimbarea direcţiei de mers, transportul unor persoane sau obiecte, echiparea cu elemente reflectorizante a vehiculelor şi a conducătorilor acestora.
Totodată, au fost prezentate aspecte legislative referitoare la răspunderea penală, civilă și contravenţională, în situaţia în care conducătorul unui vehicul cu tracţiune animală este vinovat de producerea unui accident rutier, soldat cu victime omeneşti sau pagube materiale.

Loading...

Citește și

Tânăr din Târgu Jiu dat dispărut

La data de 26 februarie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.