Pîrvulescu (FNME): Controalele medicale sunt făcute la normă!


Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME) a făcut o radiografie completă a situației actuale a CE Oltenia, în contextul în care compania s-a împrumutat 500 de milioane de lei, fiind condiționată să achiziționeze certificatele de CO2, până la finele acestei luni. Liderul sindical a declarat că, în condițiile în care compania trebuie să plătească rate la împrumuturi de 200 de milioane de euro, e supraîndatorată și asta și din cauza creditelor contractate în anii trecuți. Pîrvulescu a atins și punctul extrem de sensibil al ultimelor luni: starea de sănătate a salariaților CEO și decesele din ultima vreme.

Liderul FNME, Dumitru Pîrvulescu, și-a arătat îngrijorarea cu privire la viitorul CEO începând din prima zi a lunii viitoare, în contextul în care compania a contractat un împrumut de 100 de milioane de euro pentru achiziția de certificate de carbon.
”Nici dracu nu ne dădea nouă, e garanția CEO, 500 de milioane de lei. Le-am luat cu garanție guvernamentală, pentru că această companie e supraîndatorată, doar știm toți că s-a gajat, în anii din urmă, inclusiv contracte de energie. (…) Chestiunea e ce vom face după 1 Mai, pentru că atunci trebuie puse cărțile pe față, să vedem cum stăm, ce perspective avem, ce program o să ne prezinte conducerea administrativă, pentru că, eu sunt convins, că în această perioadă conducerea e setată pe această problemă a certificatelor de CO2 și se vorbește mai puțin de alte chestiuni care trebuie făcute pe termen scurt și mediu de către CE Oltenia”, a spus Pîrvulescu la Tele3.
Liderul sindical a afirmat că grupurile de interese au blocat, în trecut, discuțiile în CSAT ca CEO să devină companie strategică.
”Nu suntem companie strategică. Atâta timp cât nu există nici o decizie majoră să ne facă companie strategică, companie de siguranță națională, sunt povești. Nu a intrat niciodată în CSAT o discuție referitoare la acest lucru, cu toate că s-a dorit, inclusiv de federația noastră cu ani buni în urmă, atunci când era domnul Băsescu președinte, dar nu s-a reușit, pentru că au fost grupuri de interese atât de mari încât nu au lăsat să intre în discuție o astfel de chestiune”, a declarat liderul FNME.
Sindicalistul s-a arătat îngrijorat de faptul că nici după decesele mai multor salariați ai CEO, din ultima vreme, nu se pune accent pe starea de sănătate a acestora, iar controalele medicale sunt făcute la normă.
”Sunt probleme deosebite. Eu sper să se miște ceva în sensul acesta pentru că, observ că pe termen scurt nu se face nimic. Zilele acestea se face controlul medical periodic la Cariera Peșteana, se face la normă. Să fim serioși, acela nu-i control medical. Eu am crezut că după evenimentele astea nefericite se vor mișca lucrurile în sens pozitiv”, a adăugat Pîrvulescu.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

2 comentarii

  1. A propos de examinarile medicaale ! Atata vreme cat intereseaza dividendele pentru actionarul majoritar – CEO, cat si pentru actionarii minoritari – simdicatele din CEO, controlul medical se va face doar pentru a muta bani din buzunarul societatii in cel al actionarilor. Pentru ca in ultima instanta niste papagali presteaza pentru alti papagalisi toti se oprec la nivelu de declaratii ! PAPAGALI !!!

  2. MIXUL ENERGETIC reprezintă unica salvare a CEO.
    Întrebarea este , cine nu-l dorește ? Spuneți lucrurilor pe nume nu va mai fofiliti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.