duminică , 16 februarie 2020 - 21:23

Pisc Scrădeanu: O grevă în minerit ar duce CEO în insolvență

ion-pisc-2

Președintele Federației Energetica a comentat previziunea făcută de managerul CEO, Laurențiu Ciurel, care a anunțat că, din luna aprilie, există pericolul de a vedea toate termocentralele și hidrocentralele oprite.

Ion Pisc Scrădeanu crede că trebuie luate măsuri imediate, privind funcționarea în siguranță a CEO și evitarea intrării în insolvență. “Insolvența nu rezolvă problemele companiei legate de greutatea de a intra în piață. Cerința de energie în România este limitată la o medie de 7000 de Megawați/ oră, acest lucru duce la imposibilitatea exportului de energie, oamenii nu au nicio vină în acest sens”, a declarat Scădeanu. Liderul sindical știe că, în decurs de zece zile, conducerea CEO trebuie să înainteze reprezentanților FMI o variantă pentru reducerea unor cheltuieli. Mai marii Complexului Oltenia au două variante: una în care ar urma să fie închise definitiv mai multe grupuri energetice şi alta care să presupună externalizarea termocentralelor de la Craiova şi a carierelor care le deservesc. “Nu sunt de acord cu niciuna dintre aceste posibilități. Susțin în continuare înființarea mixului energetic”, a precizat Ion Pisc Scrădeanu.

Fără grevă

Sindicalistul nu dorește ca salaraiații CEO să recurgă la grevă în minerit și energie. Cantitatea de energie electrică necesară țării noastre poate fi ușor suplimentată de producătorii din afara României. “Greva nu ar duce decât la scăderea veniturilor anului în curs, lucru ce ar duce compania, cu siguranță, în insolvență, iar noi nu ne dorim acest lucru”, a mai declarat Ion Pisc Scrădeanu.

Loading...

Citește și

Bombă în politică! Iordache a trecut la PSD, deocamdată fără funcție

În ședința BPJ-ului PSD Gorj, de joi seara, a fost anunțată trecerea fostului lider ALDE, …

Un comentariu

  1. Esti un mare dobitoc Scradene !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.