Plantații de mure și șofran la Bustuchin

ion-ciocea

Primarul comunei Bustuchin intenționează ca, alături de niște investitori spanioli, să înființeze în localitate plantații de mure, zmeură și șofran. Aceste plantații vor însemna venituri pentru sătenii care se vor implica.

Viitorul ar putea fi mai bun pentru localnicii din comuna Bustuchin, dacă aceștia vor fi de acord să se unească într-o cooperativă agricolă. Primarul Ion Ciocea spune că spaniolii vor să investească în plantații de mure, zmeură și șofran. Se va încerca crearea unei asocieri între viitori mici cultivatori de mure, zmeură sau șofran. „Am avut un simpozion la nivelul comunei Bustuchin, o întâlnire cu președintele unei cooperative din Spania. Acesta a venit să le explice cetățenilor din comună pașii pe care i-a urmat atunci când a început să-și dezvolte afacerea. Vrem să dăm drumul unor plantații de mure, de zmeură, șofran. Le-a explicat oamenilor beneficiile asocierii”, a spus Ciocea. Spaniolii au fost foarte încântați de terenurile din comuna Bustuchin, pe care le-au comparat cu „o adevărată comoară”: „Dădeau un exemplu: dacă am pune 30 de ari de șofran, plantă care se cultivă foarte ușor, s-ar lua 8.000 de euro pe kilogram. N-ar mai fi asistați sociali, lumea ar putea trăi decent. Vreau să încercăm împreună să dăm drumul la câteva plantații, să-i asociem pe oameni și să facem o cooperativă. Agricultura nu se mai poate face pe o scară mică“, a mai adăugat Ion Ciocea.

Proiecte din trecut continuate

Pentru că nu există un spațiu adecvat în care copiii să își poată desfășura activitatea, consiliul local a aprobat ridicarea unei case de cultură în satul Bustuchin. De asemenea, mai sunt câteva lucrări începute care vor fi continuate anul acesta. „Avem lucrări pe care trebuie să le continuăm, proiecte, cum ar fi baza sportivă, începute în 2008-2009. După ce terminăm apa, canalul și drumurile pe OG 7, începute în 2008-2009, anul acesta spre sfârșit sau cel târziu anul viitor urmează să se aloce bani și pentru bazele sportive. Avem o echipă de fotbal, suntem în liga a V-a, de doi ani pe primul loc. Pentru că sper că voi rezolva cu baza sportivă, vreau să merg cu ei într-un eșalon superior. Vreau să duc și o echipă de juniori. Numai așa putem să promovăm talentele, prin competiții, să fie văzuți de specialiști“, a precizat primarul comunei Bustuchin.

loading...
Loading...

Citește și

Ce face MUNICIPALITATEA cu HOTELUL de 4 stele de la stadionul din Târgu-Jiu

Spațiile comericale, dar și hotelul de 4 stele din incinta stadionului municipal stau și acum …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: