Planuri de viitor la CEO!


Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din țară, și-a planificat investiții de 665 milioane lei în acest an, fiind cea mai mare sumă investită în ultimii trei ani la nivelul companiei, a declarat pentru News.ro directorul general al companiei, Sorin Boza.

Sorin Boza a mai precizat: „Din suma totală de 665 milioane lei, cea mai mare parte va fi alocată pentru reparația capitală a grupului 5 de la Rovinari, dar și în investiții de mediu, iar 160 milioane lei vor fi investite în activitatea minieră de suprafață”. El afirmă că 2017 a reprezentat un record la capitolul investiții, deoarece s-a cheltuit un procent de 75% din investiții, cel mai mare procent în ultimii cinci ani. Lucrările de investiții realizate în cadrul CE Oltenia în anul 2017 au depășit suma de 400 milioane lei.

Lucrările de investiții realizate în cadrul CE Oltenia în anul 2017 au depășit suma de 400 milioane lei. „Pe lângă investițiile tehnologice realizate sau în curs de realizare, CE Oltenia alocă sume importante pentru redări în circuitul silvic și agricol a suprafețelor de teren afectate de exploatările miniere, precum și pentru atenuarea problemelorsociale determinate de desfășurarea activității de exploatare minieră”, arată un comunicat publicat pe site-ul companiei.

Câți bani vor intra în contul companiei

În ceea ce privește investițiile majore demarate în anul 2017, acestea sunt: instalația pentru reducerea emisiilor de oxizi de azot la grupul energetic nr. 6 de la SE Rovinari și la grupurile energetice nr. 5 și 7 de la SE Turceni, precum și reabilitarea și modernizarea blocului energetic nr. 3, de 330 MW, pe lignit de la SE Turceni, dar și modernizarea stației electrice 110 KV a SE Craiova. Anul trecut, ca investiții finalizate, compania enumeră supraînălțarea unui compartiment la depozitul de zgură și cenușă Gârla, reabilitarea și modernizarea blocului energetic nr.7, pe lignit la SE Ișalnița și amenajarea depozitului de cărbune Arderea – Pinoasa Nord. „În alți ani, gradul de finalizare a investițiilor, inclusiv recepționarea lucrărilor efectuate, era de 30-35%”, spun oficialii companiei. În plus, în conturile companiei urmează să intre circa 14 milioane lei, prin Planul Național de Investiții, adaugă Boza. În baza contractelor de finanțare semnate cu Ministerul Energiei, CE Oltenia a depus în anul 2014 primele cereri în vederea obținerii de fonduri nerambursabile pentru investițiile companiei cuprinse în Planul Național de Investiții, respectiv reabilitarea și modernizarea blocului energetic nr. 4 de 330 MW, pe lignit la SE Rovinari și reabilitarea și modernizarea blocului energetic nr. 7 pe lignit la SE Ișalnița.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Un comentariu

  1. Planurile de viitor sunt ca se va inchide… ce nu intelegeti… energia verde e viitorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.